Körülbelül hány négyzetméter csempével kell számolni egy '70-es években épült panel fürdőszobájánál? (tudásbázis)
Igen, így van. Ilyen kis fürdőszobához szerintem olasz vagy spanyol csempét is lehet venni, magyar árakon, mert ha már csak kevés van belőle, fél-negyedáron is eladják.
Javaslom, az Erős(s) Kft. mintaboltját, szuper készletük van és nagyon profik az eladók.
Akkoriban 4,5 négyzetméter körüli fürdőszobák épültek 2,4 méteres belmagassággal.
Számoljunk 2,1*2,1 méteres alapterülettel, 2,4 méteres belmagassággal: 2,1*2,4*4=20,16 négyzetméter mínusz az ajtó; tehát kb. 18 négyzetméter.
A kádat szándékosan hagytam ki, mert szerintem úgy szép, ha az eleje is burkolva van; az oldalaira jutó meg beleesik a vágások okozta veszteségbe.
Nincs az ismeretségi körödben, aki panelban lakik?
Én simán elmennék egy lakótelepre, s az ügy érdekében lazán leszólítanék egy ott lakót. :)
Okok, mérd le, úgy a tuti! ;o)
Remélem, hamarosan bejelentkezik itt Neked valaki, aki mostanában újított fel!
Kellemes hétvégét! ;o)
Én megírtam:)
Nekem volt ilyen fürdőszobám és csempéztük is és úgy számoltuk, ahogy leírtam.
Tudom, de ez már nem ehhez a kérdéskörhöz tartozik. Tudom, hogy anyagár és munkadíj nagyon eltérő lehet. Ez tőlünk függ, milyen csempét és kit választunk. De mindenhez kiindulónak egy hozzávetőleges négyzetmétert kerestem volna. :)
De legközelebbi lakásnál le fogom mérni. :)
Csakis a csempézésre lettem volna kíváncsi, pontosabban a területtel (mert ugye anyagár már eltérő, ahogy a munkadíj is) a többivel tudok kalkulálni (mosdó, kád ára, beszerelése, burkolás, vezetékcsere, egyéb kiegészítők).
Azért kérdeztem itt rá, hátha valakinek van ilyen fürdőszobája és mondjuk csempézte valamikor, hogy be tudja lőni a terület értékét. :)
Ez függ a burkolótól - kb 3-5000 Ft/m2 áron már lehet jó burkolót találni, de az ár nagyban függ attól, hogy bontania is kell-e, vagy azt megcsináljátok Ti.
A csempe lehet vörösagyag, ami lényegesen olcsóbb, mint a porcelán mondjuk (beltérre elég a vörös, vagy fehéragyag), de nem mindegy, hogy az a csempe 1. vagy 2. osztály, és hogy ki a gyártó, a lengyel, magyar lapok olcsóbbak, mint az olasz vagy a spanyol.
És rengeteg múlik a segédanyagokon (ezeken nem érdemes spórolni), mint például vízszigetelés, élvédők, fugázók, szilikon, ragasztó, stbstb.
És valóban - rengeteg olyan emberrel találkozni, aki darabra kiszámolva rendeli meg a csempét/padlót, nem ajánlott, rengeteg olyan eset van, hogy vagy a burkolónak törik el vágás közben, esetleg később ráejtesz vmi keményebb tárgyat, és kicsorbul, tehát, a ráhagyás, az fontos...
Hívj el legközelebb egy építőipari szakembert magaddal lakás nézegetésre, mondd el neki, hogy mit szeretnél és ő meg fogja becsülni a költségeket.
Itt látatlanban senki sem tud használható segítséget adni, mert az újraburkolás mellett még bőven felmerülhetnek egyéb költségek is.
Tehát minden falfelület:
2,4x1,6=3,84x4=15,36, ebből kell levonni az ajtót,
De ne vond le, mert hátha eltörik néhány csempe. De kb. 2 nm-el kell kevesebb az ajtó miatt, bár ha a kád elejére teszed, akkor nem kell csökkenteni.
Azért nem tudom lemérni, mert jelenleg nincs a tulajdonomban (se elérhető közelemben) egy panellakás, aminek ilyen fürdőszobája lenne. :D
Azért kérdeztem, mert a kiszemelt lakások vételárához hozzá szeretnénk kalkulálni minden felújítási költséget (hozzávetőlegesen), és ez alapján fogunk mérlegelni, végösszegben melyik hol teljesít.
Persze, vezetékcsere benne van, csak a csempézésnél nem tudok belőni egy összeget, hogy átlagosan mennyivel is számoljak felújításon belül ennél. :)
Amúgy ha jól tudom, 3 nm-esek.
Miért nem tudod lemérni?
A magasság tuti, hogy 240 cm.
Szélesség: kád+mosdó+ még egy kicsi=70+60+30=160 cm
hosszúság: kád kb. 160 cm
Tehát 2,4x1,6x1,6=6,144
Ez engem is érdekelne!Az enyim igen pici.Így néz ki:
Belépve,bal oldalon lapos radiátor plafontól földig(hogy minek ide ekkora azt nemtom,de a lakást jól felfűtik...:D),előtte elfér egy régi hajdu mini vízmelegítős mosógép,az mellett egy csap és rögtön kezdődik a kád,ami kitölti a szemben levő falnál a teret,vagyis összeköti a bal és jobb oldali falat,tök átlag méretű kád.Na.Ekkorka.
Köszi a segítséget!
Igazából azért kérdezem, mert szeretném nagyjából belőni, mennyibe is kerülne a fürdőszoba felújításnál a csempézés. Nincs még a tulajdonomban a lakás, és pont ezért szeretnék felújítási költségekkel kalkulálni.
Amúgy ha jól tudom, akkor 3 nm-esek azok a fürdőszobák, és kádat szeretnénk, aminek a front oldalán is lenne csempe. Így ugye lejön az ajtó területe, és a kád oldal és hát része (nem túl szakmai megfogalmazás, tudom).
Igen, igen, ez is baromira fontos, sőt.
(És a váratlan dolgok miatt kell egy picivel többet rendelni, 1-2-3 év múlva nem biztos, hogy a csempe/padló még beszerezhető, vagy ha igen, nem ugyanaz a színkód, kalibráció.)
Megkérdezni sem tudod az alapterületét? Mert abból egészen egyszerű kiszámolni.
De azzal is számolj, hogy ha nem felújított, a vezetékek a falban szintén még a 70-es évekből vannak, azok pedig már igen ramaty állapotban vannak, ideje őket cserélni és jobb lenne még csempézés előtt, mint utána leverni.
Az a baj, hogy én meg azt nem tudom, hogy egy 70-es években épült panelnek kb. mekkora a fürdőszobája... Mindenesetre, érdemes lemérni, és úgy rendelni a csempét, min. +10%-os ráhagyással a vágások miatt. Amennyiben nagyobb méretű csempét választasz, akkor érdemes ezt 15%-re kitolni.
Egyébként nagyon sok kiskerben segítenek Neked a számolásban, sőt akár 3D-s terveket is készítenek, természetesen a hozzáállás szinte mindenhol ua., hogy a számolást a burkoló tudja pontosan megmondani, a boltok nem igazán vállalnak ezért felelősséget.
Mondom ezt, mint (nemsokára csak volt) szakmabeli. :)
Remélem, tudtam segíteni valamennyit.
Szia,
Ezt így nem nagyon lehet megsaccolni, kell hozzá az alapterület, meg a belmagasság is. Függ attól, hogy kád lesz/van benne, vagy zuhanyfülke, mind a 4 oldalt szeretnétek-e csempézni, ha kád van, ven-e előlapja, vagy nincs, stbstbstb...
Üdv,
V
Körülbelül hány négyzetméter csempe kell egy fürdőszoba (nincs együtt a wc-vel) padlótól plafonig történő csempézéséhez?
Nem tudom lemérni, és valami hozzávetőleges értéknek is örülnék.