Palermói szelet (nagyon finom) recept


4 db tojás
12 dkg vaj
2 csomag vaniliás cukor
15 dkg porcukor
15 dkg cukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 evőkanál tej
14 dkg darált dió
1 cs. mazsola (aki ezt nem szereti, e nélkül is nagyon finom!)
A Palermói szelet (nagyon finom) elkészítési módja:
4 tojás sárgáját 12 dkg vajjal, 1 csomag vaniliás cukorral és 15 dkg porcukorral habosra keverünk, aztán 25 dkg liszttel kevert 1 csomag sütőport és 2 evőkanál tejet adunk hozzá.Vajazott tepsibe tesszük, mazsolával megszórjuk. A tésztára először 15 dkg őrölt dióból vaniliás tejjel(amennyit a dió felvesz) 2 evőkanál cukorralkészült párolt tölteléket teszünk, azután az alábbi habkeverékkel bevonjuk: 4 tojás fehérjének kemény habját 15 dkg cukorral elkeverünk. Nem túlságosan forró sütőben szép egyenletesen megsütjük. Négyzetes darabokra szeleteljük.
A felvert kemény tojásfehérjéhez folymatosan teszem a cukrot, s a habverővel adom hozzá, hogy a hab ne essen össze. A diótöltelék akkor jó, ha nem is túl lágy és nem is túl kemény.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gzs3, 2007. máj. 12. 15:33
A palermói szelet (nagyon finom) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.