Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Padlizsánnal-lecsóval rakott tészta recept

Padlizsánnal-lecsóval rakott tészta recept

A Padlizsánnal-lecsóval rakott tészta hozzávalói:
1 nagyobb padlizsán
2 db hagyma
2 db paprika
5-6 db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 kis doboz konzerv kukorica
25 dkg metélt tészta vagy spagetti
olívaolaj

bors

A tetejére:
sajt szeletek


A Padlizsánnal-lecsóval rakott tészta elkészítési módja:
Forró sós vízben megfűzzük, a tésztát. A padlizsánt megpucoljuk, vékony szeletekre vágva sós vízbe áztatjuk. A zöldségekből lecsót készítünk Megfűszerezzük sóval, borssal, és alaposan megrotyogtatjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, és rányomjuk a fokhagymákat. Kivajazunk egy kerek sütőformát, szeletenként beletesszük a padlizsánt. A forró tésztát összekeverjük a lecsóval, és a padlizsánszeletekre öntjük. Eligazgatjuk, majd a tetejére néhány szelet sajtot teszünk. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük


Kategória: Egytálételek receptjei


A padlizsánnal-lecsóval rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook