Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Lecsós-padlizsános rakott tészta recept

Lecsós-padlizsános rakott tészta recept

A Lecsós-padlizsános rakott tészta hozzávalói:
• 1 nagyobb padlizsán
• 2 db hagyma
• 2 db paprika
• 5-6 db paradicsom
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 kis doboz konzerv kukorica
• 25 dkg metélt tészta vagy spagetti
• olívaolaj
• só
• bors
• salátafűszer
• sajt szeletek


A Lecsós-padlizsános rakott tészta elkészítési módja:
1.) Forró sós vízben megfűzzük, és lecsepegtetjük a tésztát. 2.) A padlizsánt lehéjazzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szeleteket sós vízbe áztatjuk. 3.) A zöldségekből lecsót készítünk: A hagymát megtisztítjuk, és (olíva)olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a felkockázott paprikát, paradicsomot, és puhára pároljuk. Adhatunk hozzá egy kis vizet is, hogy még levesebb legyen. Megfűszerezzük sóval, borssal, salátafűszerrel, (én zöldség ízvarázst is használok), és alaposan megrotyogtatjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, és rányomjuk a fokhagymákat. (Bár én nem így terveztem, Ká a zöldségeim közé kevert egy fél rúd felkarikázott kolbászt is. :o)) 4.) Kivajazunk egy kerek sütőformát, szeletenként belesimítjuk a padlizsánt. 5.) A forró tésztát összekeverjük a lecsóval, és a padlizsánszeletekre öntjük. Eligazgatjuk, majd a tetejére néhány szelet sajtot teszünk. 6.) Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha beleviszitek a saját ízvilágotokat,egyénileg fűszerezitek,istenien finom!!!Meg amúgy is!!!


Kategória: Tésztafélék receptjei


A lecsós-padlizsános rakott tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook