Otthon fogyni kondigéppel, szerintetek hatásos lehet? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én most szeretnék venni egy multifunkciós kondigépet itthonra, a férjem és én is fogytunk fél év alatt 20 illetve 10 kg-ot, viszont a megtartása nem megy, mivel 1-2 kg rögtön visszaszalad ha nem figyelünk. Ezért gondoltam egy kondigépre, hogy némi izmot felszedjünk, így picit többet ehetünk anélkül, hogy rögtön meghíznánk.
Szerintetek van értelme egy ilyennek (5-6 dolgot lehet csinálni a gépen).
Kerestem volna hozzá edzéstervet az interneten, mert magamtól fogalmam sincs, mit milyen sorrendben, milyen ismétlésszámmal kellene csinálnom. Ötlet, javaslat esetleg?
Igen. "Lehet" hatásos - így, bizonyos feltétellel.
Például, ha valaki nem eszik semmit, csak vizet iszik és a szobabiciklin naponta egy percet
mélázva hajt - biztos, hogy lefogy.
Ha bármilyen biciklit úgy hajtunk, hogy nincs helyesen be állítva az ülés magassága - eőbb utóbb komoly egészségügyi hatásai lesznek. (Mindig úgy kell be állítani, hogy kinyújtott lábbal éppen hogy csak elérjük a pedált. A túl alacsony ülés tönkre teheti a térdeket.
(A biciklizés olyan megterhelés mint ha le akarnánk gugolni. Álló helyzetből le ereszkedünk 5-10 cm - ez a magas ülés esete. Ha alacsony az ülés akkor az olyan mintha legugolnánk majdnem teljesen és ott végeznénk fel- le mozgás 5-10 centiméteres sávban. Ettől erős izmos combok és akár térdszalag szakadások is lehetnek.
Minden szobai levegő legalább százszor szennyezettebb mint a kinti friss levegő. Ilyen környezetben erőltetett légzéssel jobban szennyezzük a tüdönket és kevesebb oxigén jut a sejtek szintjén zajló anyagcseréhez.
Biciklizés kint, tiszta levegőn - de akár gyaloglás is - 1000x hatásosabb - több (még nem említett) szempontból is...
(Ma már sokan vallják, hogy a szoba-bicikli egy átverés és hülyítés - még akkor is, ha rövid távon esetleg némi eredmények is felmutathatók..)
Sziasztok!
Nagyon elcsendesedett ez a fórum.
Senki nem kondizik. Tegnapi nappal én befejeztem az ünneplést,a kilengést és elkezdtem a kemény edzést újra.
Remélem még szilveszterig találkozunk, ha nem B.Ú.É.K.
Nekem is a térdem sínylette meg a szoba bicajjal.
Persze, most már oda figyelek.
Biztos hatásos, a Lányomon látom.. de Ő kitartóbb is :)
Én otthon fogytam közel 30 kg a terheségem előtt az elektrikus trénerrel, és szénhidrát mentes diétával.
Most hogy manó már nemszopizik, újra tornázok itthon, mert jött vissza a leadott súlyból.
De a kitartás fonotos!
Nekem az a cél lebeg a szemem előtt, hogy ismét beleférjek a kedvenc szoknyámba és nacimba nyáron!
Nem vagyok elég kitartó a fogyókúrákhoz.Azt fontolgatom, hogy vásárolok egy otthon használható
kondigépet, olyat, ami kíméli a hátat.Szerintetek érdemes?
További ajánlott fórumok:
- Szerintem hatásosan fogyni lehet ha
- Tudna nekem valaki nagyon hatásos hasizomerősítő gyakorlatot írni? Nem fogyni szeretnék, erősödni.
- Hatásos fogyasztószert keresek, amivel tényleg tudnék fogyni!
- Tud valaki pár jó tippet körömerősítésre, ami hatásos és otthon meg tudom csinálni?
- Herpeszre tudtok valami otthon elkészíthető gyors, hatásos kencét?
- Fogínygyulladásra otthoni, hatásos gyógymód? Vagy valami más, a fogorvoson kívűl?