Ötleteket várok, mit adhatnánk a gondozóknak, bölcsiből "ballag" a kisfiam (beszélgetős fórum)
Ahh,szegény Zsanci remélem nem haragszik,hogy itt beszéltünk erről.
Bocsi.
Az csak jó,hogy neked ilyen tapasztalataid vannak.
Nekem sajnos nem.Az apám pl embertelen körülmények között halt meg,csak mert nem adtunk pénzt.De annyira ellene volt,mert látta,hogy pénz nélkül mennyire sz@rnak a betegre,Ő meg szintén undorítónak tartotta,hogy egy orvos pénzért tegye a dolgát csak.
Hát így is álltak hozzá sajnos.Amíg volt remény,pár évvel a halála előtt azért adtam a műtéteinél.Három napot volt a kórházban mielőtt meghalt,de egy pokol volt.Ha ezt tudjuk,be nem vittük volna.Csak annyira rosszul lett,hogy oxigénre,szakszerű ellátásra lett volna szüksége.Tüdőrákos volt,amikor bekerült már le volt szakadva az egyik tüdeje teljesen,légmelle volt,amit csapolni kellett,a másik tüdő sem akart működni.Mivel nem engedte,hogy pénzt adjunk az orvosának(nem volt neki szimpatikus),így úgy is állt hozzá.Hatalmas cirkuszt kellett rendeznem a halála előtti nap az orvossal,hogy adjanak neki morfiumot,mert az a sarlatán,azt állapította meg,hogy nincsenek fájdalmai,nem kell fájdalomcsillapítás.Aztán mikor bementünk hozzá,akkor mesélte a szobatársa,hogy most szedték össze a földről,mert olyan fájdalmai voltak,hogy nem volt egészen magánál,és leesett.Még össze is törte magát.De persze,hogy az orvosnak állt feljebb,amikor számon kértem ezért is,és,hogy miért nem csillapítják a fájdalmait.Még akkor flegmán megkérdezte,hogy tisztába vagyunk e az állapotával,hogy max pár napja van hátra?Hát nagyon fel voltam háborodva,és nem a legfinomabb stílusomban kértem számon tőle,hogy mire is esküdött fel?Azt a pár napot nem megkönnyíteni kellene a haldokló betegnek?Beleolvastam a történetedbe,hogy milyen élményed volt.Én apámat félni az életben sosem láttam,de amikor utoljára találkoztunk a halála előtt pár órával,iszonyú félelmet láttam a szemében.
ebben sajna igazad van :-( de annyira udorodom ettöl a borítékos gyógyítástól, hogy én kerek-perec azt mondom, a diplomáját úgy elvenném annak az orvosnak, akinek azon múlik, hogy gyógyit-e vagy sem, hogy milyen vastag a boríték, mint a huzat! Az ilyen nem érdemli meg a légypiszkot a neve elött
BOCSI AZ OFF-ÈRT!!!
Ezt sose kiabáld el,hogy nem adnál orvosnak borítékot.Sajnos vannak olyan helyzetek,amikor mindenünket odaadnánk a saját,vagy egy szerettünk egészségéért.És nálunk sajnos a pénz beszél,pláne az eü-ben...:(
Ettől függetlenül én sem értek ezzel egyet,de tudom,hogy van az a kényszer,hogy adnék borítékot ha muszáj.
az tuti! ahogyan orvosnak se borítékot. nekem se ad senki, amiért megcsinálom a dolgomat. (jelzem, ha mégis, azt nem fogadom el!!!). Ennek nem vagyok híve, de ettöl szép a világ, mert különbözöek vagyunk
ui: félreértés ne essék, én nem kritizálom a más véleményen lévöket, csak én a vagyok a lónak az a bizonyos másik oldala :-D
Sziasztok!
Kisfiam oviba megy a hó végén, és szeretnék a 2 bölcsis nénijének valami kis emlékezetes ajándékot adni....ötleteket várok Tőletek.
Köszi:)
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak...
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Le kellene fogynom 10 kg-t. Tudnátok ötleteket adni?
- Elvileg mindig a nő választ párkapcsolatban, de ebben az esetben én mit tudok tenni? Ötleteket várok.