Orrvérzés kezelése házilag? (beszélgetős fórum)
Milyen gyógyszert szedsz? Itt a nyár, zöldséget-gyümölcsöt sem ehetsz?
Több napon át tartó orrvérzés esetében gégészeten az eret " elsütik", egyebekben teendőt nem igényel. Valószínűleg a nátha miatt kisebb seb van az orrodban, ha begyógyul, spontán megoldódik. Piszkálni nem szabad.
Van külön is, éppen a napokban kezdte a fiam szedni. Rutin+C-vitamin, a JutaVit-készítmény, 60 db kis tabletta.
C-vitamin: 150 mg, rutin 60 mg van benne.
A Rutascorbint most néztem, abban mindkét hatóanyag kevesebb. (50 tabletta 1350 Ft, a mienk kapható már 900-tól is, jellemzően 1100 körül van.)
Ezt a tablettát napi 3x ajánlják, de gyakran elfelejtjük...
A fiamnak is szokott vérezni az orra. Ő nincs rosszul tőle, neki azért kellemetlen, mert váratlanul jelentkezik.
A szakorvos a rutin nevű gyógyszert ajánlotta, C-vitaminnal együtt előforduló anyag. Szilárdítja a hajszálereket.
Nem drága, minden patikában kapható. Ezt a cikket csak ismertetésképpen hozom:
Ha az orrvérzésre nem használ, akkor nem is árt.
Ez teljesen normális. Én mondjuk a padlót nyalnám mert ez nekem alacsony.
kifújtad! Elpattant egy ér. Ennyi.
ha ömlött volna a vér ami nehezen áll el megértem,de gondolom nem ez állt fent, hogy ügyeletet kell hívni.
Egyszer vérzett csak vagy többször?
Ha tartasz tőle, hogy csak úgy újra megindul, akkor aludj pár napig úgy, hogy a hátad mögött felgyűröd a takarót, az megakadályozza, hogy hanyatt fordulj alvás közben.
De azért reméljük, hogy semmi komoly.
Tökéletes érték.
Tüsszentéskor, orrfújáskor előfordul orrvérzés, még kutyáknál is. Felesleges pánikolni.
Állandósult? Ha igen, akkor csak menj el a sürgősségire, ha csak 1x, akkor meg el fog múlni.
Hidegvizesruhát szoktak tenni a tarkóra és a hiedelmekkel ellentétben, nem hajtsd hátra a fejed.
Jobbulást!
Tüsszentés utáni orrfújáskor vérzés jelentkezett. Beszéltem az ügyelettel, de nem voltak hajlandóak segíteni. A sürgősségire irányítottak volna. A patikában egy bórsavas-vazelines krémet ajálottak. Megvettem, de itthon olvastam a neten, hogy nem is erre való, hanem megfázástól sebes orra.
Tudtok ajánlani valamilyen házi megoldást? Holnap dolgoznom kellene, a sürgősségit kihagynám, ha lehet.
Előre is köszönöm.