Örökségi kérdésben segítenének? (tudásbázis)
Köszönöm a magyarázatot, de én ezzel foglalkozom, úgyhogy tudom:)
Azért is írtam, hogy ha még tulajdonrésze is van, akkor nem tudod kijelenteni. Amúgy sem ér sokat a kijelentés, mivel attól függetlenül ott fog lakni, csak a népességnyilvántartásban szerepel fiktív lakcímmel. De ezt csak akkor tudod megtenni, ha elköltözött és nem akar kijelentkezni magától.
húha
ez nagyon brutálba megy át
és mi van a szülő kívánságával?
megkérdeztétek már valaha ő hogy gondolkodik...
remélem lesz végrendelete, hogy az ingatlan sorsa el legyen döntve minthogy 4 testvér összevesszen...
apám halálakor az egyik testvérem volt olyan mint te bánatka... a részét követelte, holott még anyám él... undorító...
minden testvéremnek van saját tulajdona csak nekem nincs...mégsem megyek és verem, rá anyámra az ajtót, de a tesómra se aki oda van bejelentve, hogy kérem a részem...
Ő látja el gondoskodik róla fizeti a számlákat, stb...
mit akarjak én ott...
ő nem, felel az én életemért...
mindenki a magáéért felel...
ha anyám meghalna, akkor sem mennék oda hogy kérem a részem... pedig a családban ő él a legjobban már saját házat is épített...
erről ő miért tehet hogy neki sikerülnek a dolgok és nekem nem...
a gondolkodás módja más, mint az enyém...
talpraesettebb és nem másra vár...
mint én tettem egy darabig...
vártam, hogy más segítsen rajtam....
de rájöttem nekem kell tennem magamért...
bánatka inkább válts nevet és érzelmeket..örömkére... tiszta szívből kívánom...
Azt hittem, hogy a szülő már meghalt és a lakásban lakó "gyerek" elzárkózik minden egyezségtől.
Ha még él a szülő, akkor nem értem a kérdést....
Ki látta el az elhunytat?
Szüleimnél vita nélkül úgy volt, hogy aki ellátta utolsó éveiben azé az ingatlan...
Halála után öröklődött 4 felé?
Miért... hisz mindenkinek van sajátja...
arról ő nem tehet hogy a többi családtaggal mi történt...
tudom brutál, de én is tudnék erről mesélni...
Aztán nehogy felvilágositsa valaki a testvért és anyósodat, hogy létezik olyan hogy ingatlan életjáradék, és forduljon a kocka, és a 3 pénzéhes testvértől az élő szülő a saját részét csak életjáradékért engedje át.Én tudok ilyen esetről-és a majdani örökösöknek biza perkálni kellett hónapokig-évekig.
Megérdemelnétek.
Feltettem egy egyszerű kérdést független attól hogy 5 nap 5 hónap vagy 5 év múlva lesz aktuális.
menjél számolni a másik topicba, ezt hagyd már lógva.
A másik 3 család szerinted nem számít?
Nehéz felfogni azt az egyszerű tényt, hogy a ráeső részből tud magának garzont venni az illető?
Mellesleg megint kötözködsz, csak már észre sem veszed.
döbbenet.
Kiváncsi lennék ha a te jövendőbeli menyed tenné ezt, akkor is ezt mondanád-e.
Igaza van megryannek.
Mellesleg tanács helyett csak kötözködsz, kösz nem kérek több hozzászólást tőled.
Viszont venni is olcsóbban lehet.
Mellesleg ha nem tud lakást venni (bár Óbudán már 3,5 mill-ért is van garzon) akkor elmegy albérletbe és munkát keres élősködés helyett.
Szerintem bírósági úton lehet csak kötelezni vagy az örökösök kifizetésére, vagy a ház eladására.
Gondolom, hogy nem olcsó ingatlanról van szó, ha a negyedrészből tud venni egy garzont.
Innentől kezdve...... szerintem nem nincs olyan, hogy "nem tenném ki a lakásból". Pláne, hogy a többiek meg úsznak az adósságban.
Regisztrálj a jogiforum.hu-n.Ott írd le a problémádat, jogi szakértők tudnak tanácsot adni.
Nekem többször is segítettek!!!!
Sok sikert.
Értem én a Kell-t, de ha ő nem akarja vagy nem járul hozzá mit lehet jogilag tenni?
jelenleg csak ő van oda bejelentve. De mint írtam a ráéső részből vehetne kis garzont.
Az a ciki hogy a másik testvér is bajban van hitel miatt.
Nem akarjuk utcára tenni, dehogy.
Mi úgy találnánk tisztességesnek, hogy a lakást eladjuk, és ő a ráeső részből tud magának venni egy garzont.
De az nem fair hogy ő ül a 200 nm-en, a többi meg ül a bajban.
Anyósommal együtt él bejelentve él egyik fia a lakásában.
Ha a lakás halála miatt öröklődik a 4 testvérnek, és az oda bejelentett nem akar onnan elmenni, de a másik három testvérnek a lakás részét nem tudja kifizetni mit lehet tenni?
További ajánlott fórumok:
- Lenne kedved beszélgetni, tanácsot adni egy szerelmi kérdésben, teljesen tanácstalan vagyok?
- Ebben az esetben lakás kérdésben mi lehet a jó megoldás?
- Arc alapozásával kapcsolatos kérdésben tudnátok tanácsot adni?
- Segítenétek matekkal kapcsolatos kérdésben? :))
- Német családi pótlék kérdésben van valakinek tapasztalata?
- Örökségi kérdésben tudna valaki segíteni?