Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Német családi pótlék kérdésben van valakinek tapasztalata? fórum

Német családi pótlék kérdésben van valakinek tapasztalata? (tudásbázis)

1 2 3
78. bobbyka (válaszként erre: 77. - Renike)
ápr. 24. 09:56

Ma reggel utalták a családit.

Nagy meglepetés volt mert hiánypótlásra számítottam.

De ezek szerint megérte ügyintézőt megbízni a családi intézéséhez.

Mindenkinek kívánom hogy mihamarabb megkapja!🙏 Kitartást!

77. Renike (válaszként erre: 76. - Bobbyka)
ápr. 16. 21:15
Munkáltató, küldtek egy formanyomtatványt azt kellett ki töltetni, lakcimet bejelentőt!! De ezeket már el küldtük most meg bérleti szerződést kértek!!
76. bobbyka (válaszként erre: 75. - Renike)
ápr. 16. 11:17

Mit kértek hiánypótlásként?

Ti akkor előrébb jártok mint mi,mert tőlünk még nem kértek hiánypótlást.

De számítok rá,mert tudom hogy ezzel húzzák az időt.

75. Renike (válaszként erre: 71. - Bobbyka)
ápr. 13. 19:47
Szia Szeptembertől! Voltak hiánypótlások olyan papírokat kértek amit már 1szer békültünk!! Január31 től már nem kapom a magyart megszünték mivel én gyesen voltam itthon!! De semmi fejlemény!
74. Dianna2 (válaszként erre: 72. - Renike)
ápr. 13. 08:36
Elnézést itt vagyok igen már megkaptuk.
73. bobbyka (válaszként erre: 72. - Renike)
ápr. 11. 14:36

Szia

Bocsi hogy én válaszolok.

De a másik fórumon írta Dianna hogy január 30-án megkapták.

Ti mióta várjátok?

72. Renike (válaszként erre: 68. - Dianna2)
ápr. 10. 19:27
Szia ti megkaptátok már?
71. bobbyka (válaszként erre: 69. - Györgyusz3)
ápr. 7. 18:09

Szia

Történt azóta változás?

Kiderült valami?

70. minimaccs (válaszként erre: 69. - Györgyusz3)
febr. 7. 09:18
Elvileg 6hónap van a familienkassenak a válasz adásra ha jól tudom.ha nem válaszolnak akkor panaszlevelet kell nekik írni... szerintem a magyar államkincstár megtudja mondani hogy a fèrjed megkapta-e
jan. 29. 09:15
Sziasztok, a volt férjem még tavaly januárban megigénylte a németorszagi családi pótlékot, melyből a különbözetet kapnánk meg. De azóta sem kaptunk semmit erről, létezhet,hogy még nem döntöttek az ügyről? Szeretném kideríteni, hogy nem -e a volt férjem sumákol és ő már megkapta, csak nekem nem szólt. Hol tudok utána kérdezni? Esetleg az itteni államkincstárnak lehet róla tudomása, hogy ő ott kint megkapta-e? köszi
nov. 24. 15:55
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne,hogy október 31.től meg szűntették a családi pótlékot,így akkor én már nem kapok most novemberben ugye?
67. Dianna2 (válaszként erre: 66. - Renike)
nov. 7. 13:11
Szia mi 7 hónapja várjuk voltak hiánypótlás is.
66. Renike
nov. 6. 09:00
Sziasztok kB mennyi idő mostanában az elbirálás.?
65. NyGusztáv (válaszként erre: 64. - Hadr)
2022. ápr. 15. 18:06

Amikor a Familienkasse határozatot hoz, akkor utal is, függetlenül az utalási tervtől. Egy összegben visszamenőleg, utána pedig havonta folyamatosan. Az utalási tervben szereplő napok (lásd Kindergeldnummer utolsó számjegye) a folyamatos havi utalásokra vonatkoznak, de nem az első átutalásra.

NÉmet családi pótlék kifizetési időpontok itt: [link]

64. hadr
2022. ápr. 12. 11:46
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem , hogy ha 7.én vettem kézhez a határozatot , hogy kapom a német csp-ot és a számom szerint 8.-ÁN utalnak , akkor azt ebben a hónapban már nem kapom meg vagy esetleg igen?! Illetve mennyi az átfutási idő az utalás és a között h a számlàmon legyen a pénz. Válaszotokat előre is köszönöm
63. tica06
2019. aug. 13. 02:01

Hatha valaki tudja.

Az egyik gyermekunk most augusztus 31 tölti a 18 évet. Augusztusra jar e meg a családipótlék.

Az ugyintezo kapott papirt a felulvizsgalatrol. A felulvizsgalat azért történik mert most tolti a 18 evet. Az igazolások az iskolaktol (mert biztos ami biztos mindegyik kozepiskolasnak kitoltettem az iskolaval)vissza kuldtem az ugyintezonek de meg csak most sikerult postara adni.

De arra hogy ebbe a honapba meg megkapom e a német cspt az ügyintéző nem tudott valaszolni.

62. NyGusztáv (válaszként erre: 58. - Agica1972)
2019. júl. 4. 22:55

Szia, a német családi pótlék az igénylés beérkezését megelőző 6 hónapra visszamenőleg jár egészen addig, amíg a jogosultsági feltételek fennállnak, tehát a határozathozatalig is, és onnantól havonta is. A német Familienkasse évente általában egyszer felülvizsgáltatja a jogosultságot, de nem kell újra benyújtani, kivétel, ha kiküldetésben dolgozik kint a szülő. Vagyis, ha májusban lett benyújtva és pl. szeptemberben pozitívan bírálják el, akkor decembertől visszamenőleg egészen szeptemberig jár, onnan pedig havonta, ha apa még mindig kint fog dolgozni.

A magyar családi pótlékot akkor vonják meg tőled, ha nem vagy egyedül nevelő szülő ÉS nincs itthon munkaviszonyod vagy munkanélküli jogviszonyod vagy nem vagy itthon pl. vállalkozó és fizeted magad után a járulékokat.

A különbözetet pontosan nem lehet kiszámítani, de a logikája az, hogy 2019. júniusig bezárólag havonta és gyerekenként (elsőre és másodikra) 194 EUR a teljes német családi pótlék, júliustól már 10 EUR-val emelték, tehát havi 204 EUR. Ebből vonják le a határozat hozatal napján érvényes árfolyam alapján átváltva a kapott magyar családi pótlék összegét. Nagyságrendileg havi kb. 154 ill. júliustól 164 EUR / gyermek a különbözet.

61. NyGusztáv (válaszként erre: 57. - Kriszti9)
2019. júl. 4. 22:47

Kriszti, a válástól függetlenül is jár a német családi pótlék, de lehet, hogy Te kell megigényeld, ha apa német cégnél dolgozik ÉS már nem él a gyerekkel azonos lakcímre bejelentve. Ha kiküldetésben van, akkor ő marad a jogosult, de attól még a Te számládra is mehet a pénz. Erről meg kell állapodni apával. Nélküle nem tudod megigényelni.

Itt egy jó cikk erről: [link]

60. 3gyerek (válaszként erre: 57. - Kriszti9)
2019. jún. 26. 11:30
Elvált szülő is igényelheti a családit , csak kint szólni kell a változás miatt .
59. 3gyerek (válaszként erre: 51. - Marcsita1988)
2019. jún. 26. 11:29

Szia . Nem tudom itt vagy e még . Nem volt munkahelyem,nem kiküldetésben dolgozott . Mondjuk nem is tudom kiküldetésben mi vonatkozik az itthoni családi juttatásokra .

Valaki tudja ?

2019. jún. 14. 10:01
Sziasztok!kérdésem az lenne,hogy ha megigényeltük a családipotlékot akkor az igénylés napjától visszamenőleg csak a 6 hónap jár,vagy ha meg lesz a határozat akkor a beadási dátum hónapjától a határozat dátumáig is meg kapjuk e? Vagy csak a 6 hónap és a határozat dátuma után fog járni,május 23-ám lett beadva.Időközben megszűnt a munkahelyem a férjem ugyan úgy kint dolgozik van e valami teendő mert itt olvasgattam és írták hogy itthon megvonják a családipotlékot tőlem mert nem dolgozom.Még annyit hogy két gyerkőcre valaki tudja mennyi a pontos különbözet?Válaszokat előre is köszönöm!Üdv mindenkinek legyen szép napotok!
2019. jún. 7. 09:04
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Olyan problémám van hogy a férjem kint dolgozik német o ban párszor félre lépett legutóbb marciusban bukott le. Szeretnék elvalni tőle. Az lenne a kérdésem hogy ha be adok a valast akkor meg szüntetik a német családi potlekot?? Már 7 hónapja kapom rendszeresen köszönöm a segítséget sziasztok!!
56. NyGusztáv (válaszként erre: 55. - Bamingoly)
2019. jún. 6. 12:17
Szia, igen, a Lohnabrechnung = fizetési jegyzék vagy bérjegyzék, a Gehaltsnachweis a fizetési igazolás, vagyis ugyanaz a kettő.
2019. jún. 3. 11:30

Sziasztok!

Családi pótlékhoz hiánypótláskén kérik az aktuellen Gehaltsnachweis-t. Ez megegyezik a Lohnabrechnung-gal, vagyis mind a kettő a bérpapírt jelenti?

54. NyGusztáv (válaszként erre: 53. - Zsolt48)
2019. máj. 26. 11:18

Az A1-es kiküldetési igazolással jelenti be a munkáltatód (Kft.) az Országos Egészségpénztárnak (OEP), hogy külföldön foglalkoztat, így külföldön is érvényes az itthoni biztosítottságod.

Ha a munkáltató nem hajlandó kiadni az A1-es másolatát, akkor írj egy levelet az OEPnek (1139 Budapest, Váci út 73/A), írd le a problémádat, és kérj egy másolatot az aktuális A1-esről.

2019. máj. 18. 15:12

Sziasztok!A Familienkassa hiánypótlása a következő:-A1 Bescheinigung für den Entsendezeitraum bis Oktober 2018.....

2 hónapot voltam ebben az időszakban kiküldetésben egy magyar Kft-től.Elválásunk nem volt felhőtlen,most hogyan szerezzem be ezt az igazolást Tőlük? Nem adják ki..Máshonnan beszerezhető, egyáltalán milyen igazolás ez? Köszönöm a segítséget.

2019. ápr. 9. 10:19

Sziasztok.

A családi pótlék igénylö 5-6 pontjához kell írni valamit?

Ha csak egy gyermek után igényelünk családi pótlékot?

Tehát azt a gyermeket be kell irni aki után most igényeljük?

51. Marcsita1988 (válaszként erre: 50. - 3gyerek)
2019. márc. 14. 18:52
Szia.nekem párom kint dolgozik már több mint egy éve.én is kapok itthon családi pótlékot és gyest.ő pedig kintről a különbözetet.tőled miért vették el az itthoni juttatásokat?
50. 3gyerek (válaszként erre: 47. - R.Viki)
2019. febr. 27. 06:48
Szia . Vigyázz nehogy otthon elvegyék a gyest, családit! Én pont így jártam mai napig nem kapok semmit ,pedig a férjem már nem dolgozik kint október óta . Azóta intézzük itthon az ellátást.
49. Szamanta73 (válaszként erre: 47. - R.Viki)
2018. nov. 19. 09:56
Fél év elteltével a Solvithoz lehet fordulni.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.