Emelt családipótlék és meghosszabbított gyes kérdésben segítene valaki? (tudásbázis)
Az utazási kedvezményt az emelt összegű családis határozattal együtt kapod meg.
A közgyógyot a határozattal együtt tudod az önkormányzatnál igényelni.Minden független a jövedelemtől.
Amit még hozzátennék abban a megyében kell kitölteni az orvosi igazolást 3példányban,ahol laksz.
Minden esetben kórházi szakrendelő/kórházi osztály szakorvosa töltheti csak ki!
Szia!
Ezt találtam a neten:
Összege 2011-ben azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével (bruttó 28.500 Ft -, ikergyermekek esetén dupla összegű 57.000 Ft). Töredékhónap esetén egy naptári napra a havi összeg harmincad része jár. Az ellátás időtartama 10 % nyugdíjjárulék levonása mellett, szolgálati időnek számít.
Szia!
A kezelőorvos tölt ki egy nyomtatványt, amit kérhetsz a Tb-nél vagy a polg.hivatalban.
Utánna leadod a Tb-nél. Nekünk egy évre állapitották meg. Az utazási támogatást a Tb automatikusan küldte. A közgyógyhoz is a polg.hivatalban kaptam nyomtatványt. Egyszerre igényelheted, mind ami jár :-))
Ha csak allergiás akkor én úgy tudom nem jár de ha asztmás -allergiás akkor jár ,ezt onnan tudom mert nekem mindkét fiam allergiás asztmás .:(
Ha asztmás -allergiás azt doki megmondja meg neki is kell kitölteni a papirt az emelt csp-re a gyes is jár akkor 8 éves koráig de utána még 2 évig jár valami de azt nem tudom mi a neve meg a közgyógyót is megigényelheted !
Dokit feltétlen kérdezd meg mert mire elintézel mindent 2 hónap is eltart!
Sziasztok!!
Érdeklődnék láttom olyan sok mindenben vagytok jártasok.Kisfiam allergiás lett minden fűre fára poratkára penészgombára állatszőre,szedi a aerius tabletát diagnózis allergiás rhinitis jár-e ilyenkor az emelt családi vagy közgyógy?
Előre is köszi ha valaki tud információval szolgálni!
Sziasztokjó reggelt mindenkinek!Nem is tudom hol kezdjem.Januárban kezdtük az ovit ,elötte töltötte kisfiam a 3. élet évét.Azóta 3-4 napot megyünk oviba,aztán otthon vagyunk 3-4 hétig arcüreg gyulladással,középfül gyulladással és vagy tüszős mandulával vagy tüdőgyulladással.Ez ment áprilisig-ezalatt az idő alatt több antibiotikumot és immunerősítőt kapott a gyerek mint én a 34 évem alatt.Aztán áprilisban kivették az orrmanduláját,mondván ez az oka mindennek,közben a fülét is felszúrták.A hallása érezhetően rossz volt már.2 hete kezdtük az ovit újra de megint csúnya a füle,folyik az orra,arcüreg gyulladása van és csúnyán köhög.Voltunk kontrolon és azt tanácsolta az orvosunk hogy ne járjunk oviba.A hallása rosszabb lett mint volt és ismét közel állunk a középfül gyulladáshoz...ismét antibiotikum.Mit lehet ilyenkor tenni?Itthon tudok maradni vele?Megkaphatom én erre a hosszabbított gyest?
Kérem aki hasonló cipőben jár írjon pár tanácsot hogy hova kihez forduljak.
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Orvosi műhiba miatt lehet az abortusz idejét meghosszabbítani?
- Emelt családi, meghosszabbított GYES kérelem nyomtatványokat postán vagy személyesen érdemes beadni?
- 12 éves gyermek után jár e gyes az emelt családipótlékon kívűl ha kiderül, hogy tartós beteg/tojás és kevert tartósító allergiás/?
- Igényelhetek-e emelt összegű családipótlékot?
- Diszlexiás, diszgráfiás gyermek után jár-e emelt összegű családipótlék?
- Igaz, hogy ha rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosult vagyok, akkor nem igényelhetem meg az emelt összegű családipótlékot?