Emelt családi, meghosszabbított GYES kérelem nyomtatványokat postán vagy személyesen érdemes beadni? (tudásbázis kérdés)
Én is hallottam róla, de nekem azt mondták, hogy két hónap max.
Ha már ilyen kedvesek és segítőkészek vagytok, megkérdezném, van e valaki aki fejlesztésre jár a gyerekével és ha igen, vissza lehet e igényelni akár csak töredékét is számla ellenében, mert bizony nagyon borsos az ára és nagy segítség lenne. Most gördeszka kell a tornához, most gymnasztika labda, ilyen fejlesztő cucc , olyan valami....
Köszönöm :)
De lüke vagyok, persze, hogy nem kell!!!
Mi is most hosszabbítjuk meg Dávidkámnak márciusban.
Kell eredeti születési anyakönyv is ?
Mit kell még mellékelni? Mert amikor megkérdeztem telefonon az egyik hölgyet azt mondta, csak a két orvosi igazolást.
Mondjuk azt mondta, azért mivel meghosszabítjuk és már bent vannak az adataink.
Az emelt családit amúgy ha jogos visszamenőleg is megadják.
Én meg is voltam lepve, mert a fiamnál allergiás asztma miatt jár az emelt családi és majd a hosszabbított gyes, és az emelt családit visszamenőleg 3 hónapra( mivel már akkor is fennállt a betegsége) megkaptam hóközi átutalással.Csak én arra nem gondoltam, hogy erre is figyelnek.
Én tértivevényes, elsőbbségi, ajánlottként adtam fel pl. a GYES-hez szükséges papírokat ( pláne, hogy eredeti születési anyakönyvit kellett mellékelni ) 1 hónappal az esedékessége előtt és egyetlen nap csúszásom, pénzkiesésem volt az átállás miatt.
Szerintem ebben a formában nyugodtan feladhatod te is postán.
Sziasztok!
Én postán küldtem tavaly is és ebben az évben is. Semmi probléma nem volt.
Személyesen vidd be!!
Én már lassan 1 hónapja várok a gyes ígénylésemre.
Szia!
Szerintem mindenképpen személyesen vidd be! Megér rászánni egy napot!
Sziasztok!
Kérdésem a következő. Megszereztem a nyomtatványokat és kitöltettem a szakorvossal, ami az emelt családi pótlékhoz illetve a meghosszabbított gyeshez szükséges.
Szerintetek feladjam postán ajánlva, vagy szánjunk rá egy napot és vigyük be inkább személyesen? KÖszi mindenkinek :)(
További ajánlott fórumok:
- Emelt családipótlék és meghosszabbított gyes kérdésben segítene valaki?
- A gázkészülékek kötelező felülvizsgálatának bejelentését meghosszabbították 2014. jan. 31-ig? Letölthető a nyomtatvány valahol?
- Ha megváltozik a számlaszámom, amire a családit folyósították, elég telefonon bejelenteni az újat vagy ki kell tölteni egy nyomtatványt?
- Államkincstár nyomtatvány keresek, hogy nem vagyok egyedülálló mostantól a családipótlék járulék miatt. Tud valaki segíteni, hol találom?
- Ha másik számlára akarom kérni a családi pótlékot, akkor milyen nyomtatványt kell kitölteni?
- Magasabb összegű családi pótlékos kérelmem elutasították a rossz BNO kód miatt. Lehet úgy fellebezni, hogy adok be még egy nyomtatványt?