Német családi pótlék kérdésben van valakinek tapasztalata? (tudásbázis)
Amikor a Familienkasse határozatot hoz, akkor utal is, függetlenül az utalási tervtől. Egy összegben visszamenőleg, utána pedig havonta folyamatosan. Az utalási tervben szereplő napok (lásd Kindergeldnummer utolsó számjegye) a folyamatos havi utalásokra vonatkoznak, de nem az első átutalásra.
NÉmet családi pótlék kifizetési időpontok itt: [link]
Hatha valaki tudja.
Az egyik gyermekunk most augusztus 31 tölti a 18 évet. Augusztusra jar e meg a családipótlék.
Az ugyintezo kapott papirt a felulvizsgalatrol. A felulvizsgalat azért történik mert most tolti a 18 evet. Az igazolások az iskolaktol (mert biztos ami biztos mindegyik kozepiskolasnak kitoltettem az iskolaval)vissza kuldtem az ugyintezonek de meg csak most sikerult postara adni.
De arra hogy ebbe a honapba meg megkapom e a német cspt az ügyintéző nem tudott valaszolni.
Szia, a német családi pótlék az igénylés beérkezését megelőző 6 hónapra visszamenőleg jár egészen addig, amíg a jogosultsági feltételek fennállnak, tehát a határozathozatalig is, és onnantól havonta is. A német Familienkasse évente általában egyszer felülvizsgáltatja a jogosultságot, de nem kell újra benyújtani, kivétel, ha kiküldetésben dolgozik kint a szülő. Vagyis, ha májusban lett benyújtva és pl. szeptemberben pozitívan bírálják el, akkor decembertől visszamenőleg egészen szeptemberig jár, onnan pedig havonta, ha apa még mindig kint fog dolgozni.
A magyar családi pótlékot akkor vonják meg tőled, ha nem vagy egyedül nevelő szülő ÉS nincs itthon munkaviszonyod vagy munkanélküli jogviszonyod vagy nem vagy itthon pl. vállalkozó és fizeted magad után a járulékokat.
A különbözetet pontosan nem lehet kiszámítani, de a logikája az, hogy 2019. júniusig bezárólag havonta és gyerekenként (elsőre és másodikra) 194 EUR a teljes német családi pótlék, júliustól már 10 EUR-val emelték, tehát havi 204 EUR. Ebből vonják le a határozat hozatal napján érvényes árfolyam alapján átváltva a kapott magyar családi pótlék összegét. Nagyságrendileg havi kb. 154 ill. júliustól 164 EUR / gyermek a különbözet.
Kriszti, a válástól függetlenül is jár a német családi pótlék, de lehet, hogy Te kell megigényeld, ha apa német cégnél dolgozik ÉS már nem él a gyerekkel azonos lakcímre bejelentve. Ha kiküldetésben van, akkor ő marad a jogosult, de attól még a Te számládra is mehet a pénz. Erről meg kell állapodni apával. Nélküle nem tudod megigényelni.
Itt egy jó cikk erről: [link]
Szia . Nem tudom itt vagy e még . Nem volt munkahelyem,nem kiküldetésben dolgozott . Mondjuk nem is tudom kiküldetésben mi vonatkozik az itthoni családi juttatásokra .
Valaki tudja ?
Sziasztok!
Családi pótlékhoz hiánypótláskén kérik az aktuellen Gehaltsnachweis-t. Ez megegyezik a Lohnabrechnung-gal, vagyis mind a kettő a bérpapírt jelenti?
Az A1-es kiküldetési igazolással jelenti be a munkáltatód (Kft.) az Országos Egészségpénztárnak (OEP), hogy külföldön foglalkoztat, így külföldön is érvényes az itthoni biztosítottságod.
Ha a munkáltató nem hajlandó kiadni az A1-es másolatát, akkor írj egy levelet az OEPnek (1139 Budapest, Váci út 73/A), írd le a problémádat, és kérj egy másolatot az aktuális A1-esről.
Sziasztok!A Familienkassa hiánypótlása a következő:-A1 Bescheinigung für den Entsendezeitraum bis Oktober 2018.....
2 hónapot voltam ebben az időszakban kiküldetésben egy magyar Kft-től.Elválásunk nem volt felhőtlen,most hogyan szerezzem be ezt az igazolást Tőlük? Nem adják ki..Máshonnan beszerezhető, egyáltalán milyen igazolás ez? Köszönöm a segítséget.
Sziasztok.
A családi pótlék igénylö 5-6 pontjához kell írni valamit?
Ha csak egy gyermek után igényelünk családi pótlékot?
Tehát azt a gyermeket be kell irni aki után most igényeljük?
Sziasztok!
Valaki kapott már utalást végzödésü "2" számmal?
Illetve hol lehet megtalálni az utalasi dátumokat?
Köszönöm a választ és a segitséget.
Sziasztok!
Ha már folyamatos a német családi pótlék utalás évek óta, akkor is újra kell félévente küldeni az igazolásokat az új rendszer szerint?
..közben kigugliztam a választ ..
storno a kérdés..
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Emelt családipótlék és meghosszabbított gyes kérdésben segítene valaki?
- Családi adóalap kedvezmény visszaigényléssel kapcsolatos kérdésben segítenétek?
- Ki tudja, hogy mennyi Ausztriában és Németországban a családi pótlék 1, 2, illetve 3 gyerek esetében?
- Német családi pótlék igénylése
- Családi pótlék Németországból