Mit jelent ez az egész autó félig ajándékozása, öröklése rám nézve? (tudásbázis kérdés)
A férjed halálos beteg ? Ha nincs gyereketek, és neki sincs pl. előző kapcsolatból, házasságból, akkor Te örökölnéd az autót.
Ha közös a számla, és jól megvagytok, nem értem, ez egyáltalán hogy jutott eszedbe ???
Nem tudok semmit, hány évesek vagytok, hány éve vagytok együtt, mennyit ér az a kocsi stb. ? Ennyi információ alapján nagyon anyagiasnak tűnsz. Az autót Te sosem használod ? De ? Akkor mi a gond ? Ha egyszer esetleg egy öreg, rozzant tragacsot el kéne adni, akkor kapsz-e belőle ? Ha nem váltok el, minden mindegy. Ha igen, harcolnál párszázezer Ft-ért ? A lakásotok kinek a nevén van, kié ? Az a nagy érték, csak nő az értéke, a kocsié folyamatosan csökken.
( Nálunk a lakás és a két autó is a férjem nevén van, általában én kerestem jobban, néha sokkal jobban, mint ő, de ilyesmin sosem gondolkodtam. Mindent közösen használunk, és minden a gyerekeinké lesz.)
Az 50%-nak a felére tarthatsz igényt csak válás esetén.
Azon gondolkodom mennyit érhet ez a kocsi most, hogy ennyire fontos neked.A nagymama valami többszáz milllás kocsival járt?
Ez most komoly?
Ne haragudj, de miért vagytok közös számlán, ha minden filléredet így számon tartod?
Férjem nagymamája meghalt. Az autóját már férjem használta, házasság után bőven is költöttünk rá még a halála előtt. Nagymama nak két lánya van, 50-50%-ban orokeltek az autót. Az egyik lánya, ferjem anyukája AJÁNDÉKOZZA ferjemnek a részét. Másik lányátol megveszi a ferjem (ehhez anyukája ad kölcsön mert nem így számoltunk, de ez persze nem hivatalos). Férjemmel közös a számlánk stb. Így természetesen a fele az autónak közös pénzből fizetoduk. Férjem nevére kerül az autó.
Kettőnk közül én vagyok a jobban kereső (sokkal).
Mit jelent ez az egész autó félig ajándékozása, öröklése rám nézve?
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Szerinted mi a karácsony igazi üzenete? Az ajándékozás jelentősége..
- A bölcsödékbe egész évben lehet jelentkezni?
- "Hoponoponó. A titkos hawaii módszer, amivel bőséget, egészséget és békét teremthetsz.)" c. újonnan megjelent könyv, Domján László ajánlja.
- Masszőr képzésbe jelentkezőknek van egészségügyi alkalmassági vizsgálat? Mi számít egészségileg, minek kell feltétlenül rendben lennie?
- Az orvosira jelentkezek jövőre. Bármilyen OKJ -s tanfolyamot elvégzek kapok pluszpontot vagy csak ha valami egészségügyit?
- Mit jelent számodra Húsvét (az ünnep hétköznapi -sütés-főzés, ajándékozás stb.-részén kívül?