A bölcsödékbe egész évben lehet jelentkezni? (tudásbázis)
Ma hívtak a bölcsiből, hogy van hely márciusra, viszem-e a fiam! :) :(
Örülök is meg nem is. Elég váratlanul ért, már beleéltem magam, hogy idén itthon maradok a fiammal. Sajnos kell a pénz, ezért nagy valószínűséggel viszem bölcsibe, és a gyes-t visszamondom.
Valóban új törvény lép életbe.Csak 4 órában lehet dolgozni,ezért már engem sem vettek fel/vissza 7órában sem.:(
Nálunk bölcsödei beíratás az ovival együtt van.Én a nagyobbat akkor irattam be,szeptembertől járt is,na de ez jó pár éve volt.Most azon imádkozom a kicsit oviba vegyék fel...valahogy nagyon megváltoztak a dolgok...
szia!
Az én fiam januárban kezdi a bölcsit.Itt Csepelen ugy van hogy van egy központ bölcsi ahol jelentkezni kell és a került bölcsődéiből beírod hogy hova szeretnéd járatni a gyereket.Én rangsoroltam és mindegyiket felírtam a listára,persze olyan sorrendbe ahogy meg tudnám oldani.Ja és a lényeg itt inden héten egy nap van beíratás.Kapsz egy papírt amit ki kell töltetni védőnővel meg dokival.Ja és nekem tök nagy mákom volt most júliusban jelentkeztem és fel is vették,pedig a csaj azt mondta,hogy kicsi az esélyem.
Hát nemtudom, hogy hol laksz, de erre felénk, és szerintem szinte mindenhol minimum 1 évvel előtte be kell menni szólni, hogy mikor menne a kicsi a bölcsibe. Aztán vagy van van hely, vagy nincs, mindenesetre várólistára vesznek.
Nálunk nincs olyan hogy beíratás. Kb 1 évvel előtte szólsz, és ha jön az idő előtte 1 hónappal bemész papírokat lerendezni, stb.
ja, és a gyesre ne számíts, ha visszamész dolgozni, mert jan. 1-től nem lehet 8 órában dolgozni mellette.
Hogy roha..jank meg!
Nagyon függ a lakóhelyedtől, Budapesten egy kerületen belüli intézmények között is vannak különbségek.
Próbálkozz!
Szerintem nem kell az áprilist megvárni. Lehet, hogy hivatalosan akkor kell az intézménynek valahová jelentést tennie, de a hosszú várólisták miatt jobb minél hamarabb jelentkezni.
Nálunk évenként változik az érdeklődők száma, így a várólista hosszúsága. Van amikor már ősszel lekésett az ember a következőőszi helyekről, van amikor lehetőség van év közben is bekerülni, mert az adott korosztály csoportjában még akadnak üres helyek.
További ajánlott fórumok:
- Masszőr képzésbe jelentkezőknek van egészségügyi alkalmassági vizsgálat? Mi számít egészségileg, minek kell feltétlenül rendben lennie?
- Az orvosira jelentkezek jövőre. Bármilyen OKJ -s tanfolyamot elvégzek kapok pluszpontot vagy csak ha valami egészségügyit?
- Egész évben virágzó szobanövény?
- Mi okozhatja azt, hogy havonta egyszer nagyon erős viszketés jelentkezik az egész testen?
- Köthet munkáltató szerződést, hogy a munkavállaló egész évben dolgozik és csak 10 nap szabadság jár neki?
- Egész évben káposzta a nyerő