öröklés (beszélgetés)
Sziasztok!
A házasságba vitt gyermek unokái csak akkor örökölnek ha örökbe fogadta a feleség tudtommal.
Sziasztok!
Én sem vagyok ügyvéd, de szerintem csak először a hozott gyermek nem örökölt, csak a házasságban született két testvér, akkor csak azok leszármazottjai fognak örökölni. A vitt gyermek unokái nem.
Üdv!
Lenne egy kérdésem. Férfi az első házasságából (feleség halála miatt) a másodikba "vitt" egy fiút. Később lett egy közös gyerek. A férj meghalt a két vérszerinti gyerek megkapta az apai örökség 50-50%-át. A két gyermek is meghalt. Utoljára az idős özvegy. Kérdés: a téynlegesen saját unokái örökölnek, vagy a "hozott" gyermek unokái is?
Köszi, Misi
Üdv!
Lenne egy kérdésem. Férfi az első házasságából (feleség halála miatt) a másodikba "vitt" egy fiút. Később lett egy közös gyerek. A férj meghalt a két vérszerinti gyerek megkapta az apai örökség 50-50%-át. A két gyermek is meghalt. Utoljára az idős özvegy. Kérdés: a téynlegesen saját unokái örökölnek, vagy a "hozott" gyermek unokái is?
Köszi, Misi
Sziasztok Lányok !
Ha van köztetek ügyvéd vagy jogász, és tud segíteni nekem néhány kérdésben, kérem jelentkezzen.
Előre is nagyon köszönöm.
M