Örökbe fogadtunk egy csivava kutyust és az lenne a kérdésem, hogy kötelező-e chipet rakatni? (tudásbázis kérdés)
De jó nektek:D
Nekem a két kutya kombinált oltása,meg a chip-25 ezer volt:OO
Nálunk a kombo(veszettség+féreghajtó, egyebek) 3500 a chip pedig 500 körül volt, egy havi bolha/kullancs/tetű egyéb riasztó 2400.
Debrecen mellett.
semmilyen nem volt neki?
Lehet külön-külön fogja csinálni, de elsőre kap majd féreghajtót, aztán kombináltat, és ha elmúlik 1 éves akkor veszettség ellenit...
ez változó mennyi időközönként kell vinni a kutyust, de figyelni is kell őt, hogyan viselkedik...
Nálunk pénzéhes volt annak idején az egyik doki (már nem hozzá járunk) és majdnem mindent 2-3 hétben vinni kellett volna a kutyát oltásra....
Én meg beintettem neki, így fél évente vittem elején, most már csak évente, és akkor mindent megkap :)
nem lesz nagy összeg :)
nálunk a kombinált max 3500 és normális Állatkórházban... :)
Fajtától, mérettől, és (kullancs elleni szernél) testsúlytól is függ hogy mennyit adnak neki, mit, miből!
:)
Mikor Huskym volt, 1-1 orvoslátogatás kb 7-8 ezerbe került :)
Nekem palotapincsim van, és..
Lehet azért mert "vidéken" (Nyháza) lakom, olcsó az oltás..
Kötelező veszettség elleni oltást évente kell adatni a kutyának, szoktunk ugye féreghajtót is, és kombináltat is, ami nem árt, összesen évente kb 5-6 ezret fizetünk így ki...
Múlt évben összeszedett egy kullancsot, de kijött belőle, csak a helye volt meg.
Elvittük az egyik rendelőbe, rávilágítottak a hasára, és csipesszel eltávolították a maradványokat, lekezelték (befújták valami fertőtlenítővel), majd adtak neki kullancs elleni injekciót.. Mivel szuka kutya, nagyon visított, annyira csípett neki a szer... (kaniknál nincs ilyen hatás), és úgy voltunk vele, hogy akkor kombináltat is kérünk, így fizettünk 2300 forintot...
Kistestű kutyáknak kevesebb orvosság kell... 1-1 ilyen orvos látogatás akárhova mész, nem lesz többe kb 6 ezernél!!! De még így is sokat mondtam :D
Nekünk a chip ingyen járt az idei kötelező oltásnál. 3000 vagy 3500/ kutya volt. Somogy megyében. :S
Van ahol még pénzbe kerül, de megéri.
Köszi a válaszokat.Most már mennem kell!
Szép estét mindenkinek!:)
Hülye ember az, aki a saját pénztárcájára hazudik!!
Ennyibe került.
Viszont a kutyám egészséges.
Kérdeztem egy állatorvost,ő 6500ftot mondott.
Ez a kombinált.
Igen azt elfelejtettem írni.
Akkor csak egy kell Neki?
Akkor már csak az ismétlő oltás kell.
Azt hittük (szerintem mindenki), hogy baba.
De megkapta (1 éves a kutyus)!
Most esedékes a következő.
Évente. Igen, nekünk is aktuális. De az egy kombo oltás. Az már bikkmakk az eddigiekhez képest:O)
Nem lehet cakkpakk 3000 az egész.. ott valami nem oké. Falu v nem falu. A szérum jóval több. Azért sztem a doki sem akar éhen halni.
A mentalitás más vidéken és itt budán, ez tuti. Viszont az, aki ezt a szakmát űzi, azért valamilyen szinten kell, h szeresse az állatot.
Az árak is mások, nyilván, és a javunkra. Az, hogy ilyen árakkal megúsztátok, őszintén szólva, valami nagy gondoskodás, mert még sosem hallottam, 1. hogy valaki nem adta be az összes oltást, és 2. hogy ráfizetett a "betege" javára.
Hozzánk is jött barát állatdoki, és a beszerzési ára volt a szérumnak, egynek 3000Ft.
Elhiszem, h jó doki, meg minden, de ekkora árkülönbség nem lehet.
Én fizettem kb 20.000et az oltásokért, Te meg 3at? Őszintén szólva, ez azért sántít..:S
További ajánlott fórumok:
- Te ásítasz, ha elolvasod a kérdésemet?
- Válaszolnátok pár kérdésemre a cukorbetegséggel kapcsolatban?
- Kötelező hőszigetelés - 2020. december 31-ig rendeletileg kötelező-e a lapos tető hőszigetelése?
- Babát szeretnénk, de most fogadtunk örökbe két kiscicát. Lehet baj belőle?
- Ki tudja mennyi egy négyütemű Trabant kötelező-és a súlyadóval kombinált teljesitmény adója egy évre?
- Akik örökbe fogadtunk, beszélgessünk /Vitamentes fórum/