Kötelező hőszigetelés - 2020. december 31-ig rendeletileg kötelező-e a lapos tető hőszigetelése? (beszélgetős fórum)
Jó hír! December 15-én volt a fellebbezés tárgyalása. Felmentettek, vagyis az elsőfokú ítéletet helyben hagyták.
Amivel indítottam: "kötelező" hőszigetelés már nem téma ilyent csak én hallottam, ezt senki nem mondta. Hét ezt olcsón megúsztam: egy stroke-val és 150 ezer forinttal. Azért mindenkinek nagy tanulság lehet: 10 000,-Ft azaz tízezer forintért fel lehet valakit büntetlenül becsületsértésért vagy rágalmazásért feljelenteni.
Köszönöm!
A legmocskosabb dolgok a tisztelt közös képviselő asszonytól az volt, hogy amivel indítottam ezt a fórumot, vagyis a "kötelező hőszigetelés" a per során letagadta! Ő ilyet soha nem mondott!
Annyit hazudott itt a végén már tényleg pofátlanul, hogy a bírónőnek elege lett és nagyon elkente az indoklásnál. Én még csak egy erényét sem kaptam, sőt az erősebb kijelentéseimet is helyén valónak ítélte, hiszen a leváltási javaslathoz ez való és nem dicshimnusz.
Öröm hír! 2017.június 13. A feljelentő a vádbeszédében átváltotta a becsületsértést rágalmazásra.
A bírónőnek elege lett a sok hazudozásból, egy év után lezárta az ügyet kiküldött mindenkit. Az ismételt behívás után kihirdette az ítéletet :
Felmentve!!!
A feljelentő rögtön fellebbezést jelentett be, de szerintem ezt már könnyedén veszem.
Köszönöm, hogy eddig meghallgattál.
Kedves lekvarosbukta!
Ma volt az ismételt tárgyalásom. A bírónő végre belenézett az tárgyalási anyagba, lehet, hogy az ügyvédem miatt.
Az felperes ügyvédje előállt egy visszavonási javaslattal, ilyen-olyan bocsánatkérés meg írásos megkövetés, ebbe mind belementem és akkor jött a pénzügyi követelés. Először a belépési díj 10 eFt majd az ügyvédi költség 100eFt. Na erre beintettem. Itthon aztán kaptam a feleségemtől. legyen már vége az egésznek, kerül amibe kerül be kerüljek megint a Stroke osztályra.
Na megint el lett napolna május 31-re a tárgyalás, de most már jobb esélyekkel.
Délután felhívott az ügyvédem az ellenfél jobb ajánlatot tett, csökkentette a követelést 50%-al, és vár hétfőig. Lehet, hogy befejezem, hagyom az igazamat.
Sajnos egy kicsit visszaestem.Szinte nincs szó amit ne kellene javítani. Nagyon lassú.
Hála nejemnek, elvette a kezemből, a ház dolgokat, mert érkezett egy ajánlott vastag levél paksaméta a 7-8-9 napirendi pontokkal, a saját leváltásával és munka minősítésével. Undorító.
Nem folytatom mert el vagyok tőle tiltva, de azért majd sort kerítek a végére.
Be is kerültem tegnap a kórházba egy gyenge stroke- val.
Ér szűkületi problémám egyébként is van, na ez jól besegített.
Az ügyvéd már biztos kerül amibe kerül.
Na csak most tudom folytatni.
Egy későbbi közgyűlésen tudja megtenni. Akkor már túl vagyunk a szavazáson.Na ez ugye egy minőségileg más hazugság, mert tudja, hogy akkor nem kapják rajta. Na ilyen hazugságok a tisztelt közös képviselő gyakorlatában mindennaposak.
Visszatérve a tárgyalásra május 24-re el lett napolva, azzal, hogy keressek egy időpontot, egyeztessem a közös képviselővel és próbáljunk egyezségre jutni.
Úgy jöttem el, hogy teljesen magam altt vagyok ilyen szemétséggel még életemben nem találkoztam.
30 évig voltam állmagizgatási vezető, végeztem a vezetőim és dolgozóim minősítését, fegyelmi eljárások lefolytatásában vettem részt, de ilyen megalázó dolgoz nem tapasztaltam. Ez az igazságszolgáltatás?
Mit egy anyaistennő aki mindet tud, semmire nem kíváncsi, a saját hülye gondolamenetéből nem tud kiszakadni és ezt vigyázz állásban kell egy órán keresztül hallgatni.
Fogalmam nincs mi a fenét lehet csinálni, hova lehet jogorvoslatért fordulni. Az idegeim teljesen kikészültek, egy igaztalan feljelentés miatt a végén 100 ezreket kell kifizetnem. A fiam most érettségizik Budapestre jelentkezik egyetemre. Jó volt egy kicsit leírni.
Kedves levarosbukta!
Meg volt a tárgyalás.Borzalmas! Nem is tudom mit lehet ilyenkor tenni. Tegnap leírtam, hogy mit szeretnék elmondani, hogy ne kalandozzak szerte és így mértem 8 perc lett volna az összes mondandóm.
9 órára volt kitűzve a tárgyalás, 9:35-kor behívták a képviselőket, én is bemegyek, hogy én magamat képviselem. "Menjen ki" 20pec beszélgetés a feljelentő ügyvédjével, utána bemehetünk. Viszem ugye az irományaimat, de a birónő. "álljon oda"! van egy korlát az elé és itt kellett élni 1és1/2 órán keresztül. Én fel voltam készülve a 229.§(1)"A226-228.§-ban meghatározott bűncselekmény miatt nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valósnak bizonyul." Már előzetesen 3 db beadványban részletesen ismertettem a valós tényeket, ezeket 100%-ban tudom bizonyítani tanukkal is.
Na erre semmi esélyem nem volt. Láthatóan a tisztelt bírónő el sem olvasta a beadványokat, semmi fogalma nem volt a közös képviselő által elkövetett szemétségekről. Három alkalommal kértem bocsánatot, és az utolsó beadványomban megmagyaráztam, hogy csak azért, hogy a peres eljárást elkerüljem. Tekintve, hogy ez nem történt meg . nincs bocsánatkérés más elkövetett szemétségei miatt. A bírónő csak a saját hangját hallatta, oktatott és forszírozta a további egyezkedést, bocsánatkérést. a végén kiakadt egy a csak és kizárólag a közös képviselőnek tett megjegyzésemért miszerint pofátlanul hazudik. Ezt a pofátlanságot meg is magyaráztam: A hazugság sz egy dolog, az olyan hazugság, amit úgy tesz, hogy tudja, hogy nem érik utol az pofátlan hazugság. Például a közgyűlésen megszavaztatja a hőszigetelést azzal, hogy felsorolja a rendeletszámot és azt mondja kötelezően van előírva. Aki utána akar nézni és utána néz annak, hogy ez a mi régi házunkra nem vonatkozik, majd egy későbbi közgyűlés
Én is szívesen felejteném.
Látom igen értesz a dologhoz, köszönöm is az értékes válaszokat. Február 15-én lesz a tárgyalás, persze ez csak a második téma. Az első egyszerűbb saját kezűleg meghasított egy árajánlatot, ez rendelkezésre áll mint bizonyíték és a vállalkozó is tanúsítja, hogy vele nem lett megbeszélve, tudni illik a közgyűlés előtt mikor rákérdeztem, mindenki előtt azt mondta a vállalkozóval ezt megbeszélte.
Ez már más téma csak érzékeltettem, hogy e t.közös képviselő nem megy a szomszédba egy kis csalásért-hazugságért.
Az, hogy igazam van, azt tudom. Azt is tudom, miért történt a tető hőszigetelése és azt is tudom, miért vezette le "kötelező" előírásként le a szavazást a közgyűlés előtt a közös képviselő.
A baj az, hogy nem találok sajnos olyan előírást amely előírja, milyen módon kell tanúsítani ennek megtörténtét. Az új épületek engedélyezésénél nyilván az előírás kötelező, az a tervek engedélyezésénél ellenőrzésre kerül. De a kész épület átvételénél a hőátadási tényezők táblázatban megadott értékeinek megfelelőségét ki és hogyan igazolja? Utólagosan ezek betartását ki ellenőrzi?
Az én esetemben a hőszigetelés el lett végezve "kötelező"-ként. Ezzel be van fejezve? Sem az árajánlatban, sem a szerződésben, sem a munka átvételi dokumentációban erről egy szó sem esik.
Hőhíd!!! Ebből van elég a házfalaiban, mert aki tervezte a ráépítést annak nagy fantáziája, de még nagyobb támogatói voltak az 1960-as években. Ez egy emeletes tégla családi ház volt, ahonnan kiköltöztették a lakokat. Beton oszlopokat ültettek a téglába, a második emeletet már kelt nyugati irányban egy-egy szoba területtel szélesítették és három emeletet ráemeltek, lapos tetővel. Érdekesség: a második emeleten nincs ajtó, mert a a harmadik emeletről lehet 3 lakásnál lemenni a második emeletre és 3 lakásba lehet a negyedik emeletre felmenni. Tehát a harmadik emeleten folyosóján a hat lakásnak bejárati ajtaja.
El lehet gondolni, hogy a téglafalba beépített beton konzolok, milyen hőhidat képeznek. Nekem földszinti a lakásom, két évtizede küzdök a penészedés ellen.
A tető most hőszigetelve lett!!!
Most februártól indul megint az Otthon melege program, direkt hőszigetelés-témában.
Meg lehet próbálni pályázni.
Köszönöm a sok észrevételt. A kérdést igyekszem pontosabban körülírni.
A társasház melyben lakom 10 lakásos melyből 3 db lakás határos a lapos tetővel. Az egyik lakó a közös képviselő hírcsöve és pénzügyi ellenőre. Pontosan annyi pénzünk állt rendelkezésre, hogy egy bizonyos kivitelezővel már előre egyeztetett vízszigetelés és hőszigetelés kivitelezhető volt. A vízszigetelés két évvel ez előtt megtörtént. A hőszigetelést viszont a pénzügyi ellenőr nagyon erőltette és meg is beszélték.
A közös képviselő így fondorlatos módon a 2010/31/EU irányelv szabályozási elveivel összhangban meghozott 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet megtámogatta. Ez kötelező 2020. december 30-ig
Elmondta, hogy a hőszigetelést a vízszigeteléssel egyszerre egyazon munkálatok során kell
elvégezni, tekintettel arra, hogy az energiahatékonysági elvárásoknak az új szigetelésnek meg
kell felelnie, de amennyiben a hőszigetelés később kerül kivitelezésre úgy a vízszigetelést újra
meg kell ismételni, célszerű az együttes kivitelezés, költséghatékonyabb megoldás.
A három tetőlakó természetesen megszavazta a hőszigetelést, a többi pedig áldását adta rá tekintettel arra, hogy „kötelező”! Hátha kötelező nincs mint csinálni fizetjük.
Engem meg azért mert erre azt mondtam „ kötelező hőszigetelési előírás a mi házunkra hamis tájékoztatás” feljelentett becsületsértésért, mit hogy rontom a hitelét.
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül egy 60 nm-es ház hőszigetelése 5 cm vastagon?
- Szobánk falának hőszigetelését tapétával szeretnénk megoldani
- Padlást szeretnénk hőszigetelni, ti hogy csinálnátok? 1980-as tégla ház.
- Hőszigetelés! Hőszigetelő festékekről kérnék véleményeket.
- Cellulóz hőszigetelés-Van valakinek tapasztalata?
- Belső hőszigetelésre mit ajánlanátok?