Mennyibe kerül egy 60 nm-es ház hőszigetelése 5 cm vastagon? (tudásbázis)
KÖszönöm szépen, aranyos vagy.
Kedves Missanonim!
Itt az oldalon találtam egy bannert "Óriási Rockwool kedvezmények" szöveggel, ha rákattintasz feljönnek az akciók és van amelyik termékhez ár is van. A termékeket még nem néztem meg, de lehet, h van közte olyan, ami nektek esetleg érdekes lehet.
Bemész a boltba ahol lehet kapni és azonnal megmondják.:)))
A férjem nálunk is megtudja csinálni. De akkor mai áron anyagárral kompletten hogy tudunk számolni mondjuk 10 centis szigetelőanyaggal?
Én is megcsináltam kőmüves nélkül is. Soha nem csináltam még ilyet, de a boltban elég részletesen elmondták hogyan kell csinálni.
A vakolatra nem volt színfelár, de sajnos a napos oldalon ki is fakult a szín.
Igazad van Pista55. A vőm kőműves én meg ezermester vagyok, ezért volt téves a kalkulációm.
El lett ez azért nagyon kalkulálva.
Nagyon olcsón számoltál, nem tudom hol lehet ennyiért beszerezni mindent? Én ezelőtt 2 évvel csináltam, akkor volt az alap 1800 ft. Ebben nem volt benne az élzáró, dűbel, és még néhány apróság. Legyen 1800, de ezt meg is kell csinálni. A munkadíj kb. ugyanennyi. Tehát aki nem tudja maga megcsinálni, duplán számolhat.
Pista 55! Utána számoltam, az összeg az valóban el lett kalkulálva. Inkább ül a 200 ezer.
Pista 55! Melyik adat kétséges a Számodra?
A falfelület mérete, vagy az ár? Mert most már 1600-ért meg lehet venni az 1 négyzetre eső komplett anyagot, szín nélkül.van hirdetés bőven, lehet válogatni!
A 60 nényzetméteres alap az kb. 130négyzetméteres falfelület.Most már 130-150ezer között meg lehet oldani az 5 cm-es szigeteléssel, fehér színnel számolva. Ha színes kell, akkor a szín még plusz valamennyi.
Sziasztok!
Attól, hogy a ház 60 m2-es,még nem tudni, hogy a szigetelendő falfelület hány m2, és az a lényeg ugyebár.
Anyósom 78 m2-es házán 100 m2 volt a felület, a mi 177 m-2esünknél 200.
Anyósom 100 m2-nyi felülete volt kompletten 10 cm-es hungarocellel, hálóval, vakolattal, színnel, tokkal-vonóval ,munkadíjjal 630 ezer ft.
Megmérted egy régi faablakon is, hogy milyen különbség mutatkozik? Csak mert nem tudunk mindannyian ilyen pontos műszerekkel dolgozni.
Kösz
Köszi, hogy megírtad...mi már két éve vacillálunk ablakcserén. Én szívem szerint a faváltozatnál maradnék, de mindenki a műanyagot ajánlja, mert hogy olcsóbb, és ahogy írtad, nem kell festeni.
Igaz, hogy nem a falak szigeteléséhez tartozik, de szeretnék egy meglepő dolgot elmondani az úgynevezett hőszigetelt ablakokról.Amikor évekkel ezelőtt kívül-belül felújítottuk a megörökölt házunkat, hőszigetelt műanyag ablakokat szereltettünk. Akkor még nem volt gáztöltésü meg 3 rétegü, csak 2 rétegü / 2-szer 4 mm-es üveg/ egymástól 16mm-re.Ezt mondják 4-16-4-es üvegnek.Az első ősztől furcsálltam, hogy reggel mindig úszott az üveg a párától.Egyszer vásároltam egy kívülről tapadókoronggal az üvegre rögzíthető külsőhőmérőt.Az ablak szélén van egy hagyományos hőmérőm is.A hagyományos -6 fokot mért éppen, a digitális az üvegen +2,8 fokot.Gondoltam utána járok a dolognak, melyik csal.A munkahelyemről elkértem egy laserrel működő pontos hőmérő műszert. A -6 fokos külső hőmérséklet mellett kívülről az üvegre irányítva valóban +2,6 fokot mértem. Ahol pedig a redőny takarta az üveget, ott +5,6 ! fokot. A lakásban az üveg hőmérséklete 5 fokkal volt alacsonyabb mint a szobáé.Nos ennyit a hőszigetelt ablakról. Most már azt is tudom, hogy miért zajosabb a ház, az elmenő járművek zaja nagyon hangos, s ha valakik a ház előtt elmenve beszélgetnek, egy az egyben minden hallható, érthető. Csak annyi előnyöm van, hogy nem kell festeni, de sokkal több a hátránya. Én bizony visszasírom a régi faablakainkat !
Én is szigeteltem a padlást,mert 58-ban épült a ház és ez még úgynevezett stukatóros mennyezetü/két réteg deszka között salak, felülről lebetonozva, alulról nádpaplan és vakolat/. Fóliával leterítettem a padlást, arra ráterítettem 10 cm vastag Isolytpaplant/kőgyapot/ erre keresztirányban mégegyszer Isolyt.Végül újabb fólia.Ahol közlekedünk, oda deszkából készítettem "járdát". Nagyon sokat jelentett, melegebb a lakás.
Mi tavaly tél előtt csináltuk meg a padlás szigetelést.16 cm-es thermofloc nevű anyaggal.Az idén már érezhető volt a különbség,a gyertyaláng elv miatt.Ahol lehet ott össze kell ereszteni ahol pedig rések vannak oda be kell szórni ugyanezt az anyagot.Egy zsákból /tömörített papír valamivel keverve/kb. 5x-ös mennyiség lesz.
További ajánlott fórumok: