Önkritika, avagy nézett tükörbe? (beszélgetős fórum)
A nők szebbek mint a férfiak. Elvileg nekünk kellene díszítgetnünk magunkat. Én úgy vagyok vele hogy mindenki önmagában szép. De a nők jóval szebbek mint a férfiak.
Én mindig úgy voltam vele, hogy aki természetességet sugároz magából, az valahol természetes is.
Minden hivalkodó, ízléstelen, gusztustalan praktika az egó figyelemfelkeltő játékszere.
Lehet hogy jól érzi magát, de a mélyebb jelentése az, hogy valamit nagyon elszalaszthatott az életben.
Tisztelet a kivételnek, de szerintem még az sem...
Én a minap láttam a villamoson egy 80-90 év körüli nénit. Csont és bőr volt, lógott rajta a ruha.
A szája vastagon ki volt rúzsozva, élénk vörös színnel.
A szemfesték ujjnyi vastagon...
Úgy nézett ki mint egy kifestett múmia!
Bocsánat a kifejezésért, de ez volt a reális megközelítés!
Sajnálom az ilyen embereket! Szomorú látvány.
Az ilyen emberek többnyire tényleg nem veszik észre magukat! Hiányzik a rálátásuk önmagukra. Elveszítik a realitásérzéküket! Hiányzik a kellő önismeret!
Plusz él egy vágyálom a fejükben, hogy megvalósítsanak maguk helyett egy olyan dolgot, ami nem hozzájuk tartozik.
Látják hogy valaki sikeres abban a ruhában, de csakis azért mert az passzol az ő személyiségéhez.
És ekkor magukra erőltetik mások mintáit, azt hiszik hogy akkor ők is sikeresek lesznek és megkapják a figyelmet.
Ezek többnyire súlyos személyiségzavarok!
Ezek az emberek lehetnek a legjobb prédái a reklámiparnak.
É is elgondolkodok időnként, aztán úgy döntök, hogy nem egyforma az izlésünk:)
Nem rég láttam egy nőt, aki egy tűzpiros ruhába volt. Semmi gond nem volt a nővel. Nem volt rossz alakja, bár nem volt sovány, és már 60 körüli lehetett. De szerintem a ruha nem volt jó az ő alakjához. Kiemelte az alakja hibáit, illetve elrontotta az arányait.
Tóth Gabival ugyanez a bajom. Hiába magas karcsú, ha az arányai nem megfelelőek és mégis mindig tapadós rövid sortokban lép fel. Ami szerintem nem áll neki jól.
A piros ruhás nővel kapcsolatban gondolkodtam el, hogy vajon mi alapján döntött? Meglátta a ruhát a kirakatban és azt mondta, hogy nekem ez kell? És nem érdekel, hogy nézek ki benne, de annyira szép ez a ruha? Lehet valaki azt mondta neki (eladó), hogy tökéletes vagy benne!
Arra jutottam, hogy vagy rászedte egy eladó, vagy valakije, vagy az izlésünk ennyire különböző.
Azt el kell azért mondanom, hogy én biztos rosszabbul néztem volna ki abba a ruhába...
Ha valaki jól érzi magát a bőrében (és a ruhájában), akkor engem, vagy másokat miért zavarjon, hogy az számára előnyös vagy sem?
Én is értékelem, ha valaki csinos és jó megjelenésű, és magam is erre törekszem, de nem ítélek meg senkit a külseje, és főleg nem az öltözködése alapján. Az viszont kiborít, ha tizenegy-kétéves kislányokat tűsarkakon látok imbolyogni, vagy botrányosan rövid szoknyában-nadrágban riszálni. Na, ott még a szülő tudná befolyásolni, hogy miben járjon a gyerek, de egy felnőtt embernek, akinek kiforrott ízlésvilága van, nehéz lenne megmagyarázni, hogy mit kéne felvennie, és mi az, amit nagyon nem. :)
További ajánlott fórumok:
- Mit látnál, ha most a tükörbe néznél?
- Fiatalok! Gyakoroljunk egy kis önkritikát!
- Nektek is nehézséget jelent reggelente a tükörbe nézni/kilépni az utcára?
- Fogyás utáni súly megtartása és a túlzott lefogyás kiküszöbölése....hogyan lássul reálisan magunkat a tükörben?
- Belenéztem a tükörbe, aztán megállapítottam, hogy engem már...
- Miért látom csak fényképen kancsalnak a szemen és tükörben meg nem?