Olyan tepertős pogácsa receptet keresek, amit nem kell hajtogatni. Tud valaki ilyet? (tudásbázis kérdés)
Káposztás pogácsa
Fél fej káposztát megpirítok, mint a káposztás tésztához.
60 deka lisztet 15 deka vajjal, 2 teáskanál sóval elmorzsolok, 2 egész tojást, 2 kanál tejfölt, és kb. 2 dl langyos cukros tejben felfuttatott 2 dkg élesztôt adok hozzá, és rugalmas tésztát gyúrok belôle. Fél órát pihentetem, vékonyra kinyújtom, és rákenem a káposztát. Egyszer hajtogatom, újra pihentetem, majd kinyújtom, bevagdosom, szaggatom.
A fecniket újra összegyúrom, de abból nem hajtogatott, hanem full káposztás pogácsát szaggatok. Mindkét módon ugyanolyan finom!
az jó,meg is nézem...én is igy voltam tegnap...
kefirrel vagy tejjel,zsirral vagy margarinnal csináltad????az enyém nem lett olyan szép magas,szerintem a margarintól....
Elkészült a pogim, képét feltettem a naplómba:-)
A drágámnak nagyon ízlik, szerintem el is teszem a tálat szem elől, hogy a gyereknek is maradjon:-))
Elmentettem Kati ezt a receptet is. Csinálhatom vajon úgy is, hogy csak káposztát teszek bele?
A gyerkőcöm mostmár hordja a tízórait és uzsonnát, muszály mindenfélét kitalálnom neki:-)
én is most akarok csinálni,leirom neked:
-50 dkg rétes liszt,
-25dkg töpörtyű,
-2 dkg élesztő,
-kevés tej,
-2 dl tejfől,
-5 dkg zsir vagy margarin,
-2 tojás sárgája+ 1 a tetejét megkenni,
-só,
-bors/őrőlt/
elkészités:
a lisztet a ledarált töpörtyűvel,a tejben meg futtatott élesztővel,a tojások sárgájával,a tejfőllel,a zsirral,a sóval és a borsal összegyúrjuk.Másfél óráig kelesztjül,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle.Késsel a tetejét kockásra bevagdaljuk és a tetejét megkenjük a + tojás sárgával,forró sütőben aranybarnára sütjük...
jóóóó étvágyat hozzá...remélem jó lesz,én is most készülök megcsinálni...
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Tudtok-e igazán finom krumplis pogácsa receptet?
- Ki tud olyan pogácsa receptet, aminél három nap múlva is puha marad a pogácsa? Mi lehet a titka?
- Bevált, tepertőspogácsa recepteket szeretnék kérni!
- Milyen krumplipogácsa receptet tudtok?
- 15 órakor volt egy darab tepertős pogácsa és tea. A nap...