Ki tud olyan pogácsa receptet, aminél három nap múlva is puha marad a pogácsa? Mi lehet a titka? (tudásbázis)
Hozzávalók: 5dkg élesztő,1 evőkanál cukor, 1 bögre langyos tej(kb.2,5dl)1kg liszt, 2 evőkanál só,1 teáskanál bors, 25dkg margarin, 1 tojás, 2 dl tejföl, 4db öklömnyi fött és áttört krumpli.
Tetejére: 1 tojás, reszelt sajt
Illetve margarin a kenéshez, hajtogatáshoz.
A cukros tejben megfuttatom az élesztőt, majd összegyúrom a hozzávalókat. Kinyújtom megkenem olvasztott, margarinnal,és összehajtogatom. Fél óránként megismétlem, még háromszor. Végül kinyújtom, kiszagattom megkenem tojással, megszórom sajttal. Ez nagyon nagy adag, de sütés után le is lehet fagyasztani, mikróba felmelegyítve olyan mint frissen. Remélem elég érthetően leírtam. Jó étvágyat!
Lehet.
De kicsit hihetetlennek tűnik, hogy a konyharuha alatt nem szárad meg, főleg másnapra!
Én végig konyharuha alatt tárolom!
Nézz körül a neten,van egy csomó,de szerintem nem jól tárolod!
Én addig hagyom letakarva konyharuhával, amíg ki nem hűl. De másnapra már nem az igazi így zacsiban sem, pedig elvileg attól jónak kellene maradnia.
De azt hiszem, pogácsától is függ, hogy meddig marad friss. Valami jó recept kellene...
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Olyan tepertős pogácsa receptet keresek, amit nem kell hajtogatni. Tud valaki ilyet?
- Tudtok-e igazán finom krumplis pogácsa receptet?
- Milyen krumplipogácsa receptet tudtok?
- Írnátok nekem finom túrós pogácsa receptet?
- Ismer valaki pogácsa receptet kilófaló lisztből?