Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki tud olyan pogácsa receptet, aminél három nap múlva is puha marad a pogácsa? Mi lehet a titka? fórum

Ki tud olyan pogácsa receptet, aminél három nap múlva is puha marad a pogácsa? Mi lehet a titka? (tudásbázis)


2011. okt. 20. 16:34
oké! Nagyon szívesen, remélem sikerülni fog. Mi nagyon szeretjük.
15. Csicsi25 (válaszként erre: 14. - 3bcce38aab)
2011. okt. 20. 12:53
Köszi szépen, ki fogom próbálni!
2011. okt. 20. 12:43

Hozzávalók: 5dkg élesztő,1 evőkanál cukor, 1 bögre langyos tej(kb.2,5dl)1kg liszt, 2 evőkanál só,1 teáskanál bors, 25dkg margarin, 1 tojás, 2 dl tejföl, 4db öklömnyi fött és áttört krumpli.

Tetejére: 1 tojás, reszelt sajt

Illetve margarin a kenéshez, hajtogatáshoz.

A cukros tejben megfuttatom az élesztőt, majd összegyúrom a hozzávalókat. Kinyújtom megkenem olvasztott, margarinnal,és összehajtogatom. Fél óránként megismétlem, még háromszor. Végül kinyújtom, kiszagattom megkenem tojással, megszórom sajttal. Ez nagyon nagy adag, de sütés után le is lehet fagyasztani, mikróba felmelegyítve olyan mint frissen. Remélem elég érthetően leírtam. Jó étvágyat!

2011. okt. 20. 11:03
12. Csicsi25 (válaszként erre: 9. - 3bcce38aab)
2011. okt. 20. 11:02
Persze! Megköszönném a receptet!
11. Csicsi25 (válaszként erre: 10. - 04e95f637a)
2011. okt. 20. 11:00

Lehet.

De kicsit hihetetlennek tűnik, hogy a konyharuha alatt nem szárad meg, főleg másnapra!

10. 04e95f637a (válaszként erre: 7. - Csicsi25)
2011. okt. 20. 10:37

Én végig konyharuha alatt tárolom!

Nézz körül a neten,van egy csomó,de szerintem nem jól tárolod!

2011. okt. 20. 10:37
Nekem olyan receptem van aminek a tésztájába főtt krumpli kell,eddig még nem száradt ki soha. H avalakit érdekel beírom a receptjét.
2011. okt. 20. 10:37
Én azt szoktam csinálni, ha neki állok pogácsát sütni, hogy ipari mennyiséget csinálok miután kisütöttem és ki is hűlt bezacskózom és lefagyasztom. Pár órával a fogyasztás előtt meleg helyen hagyom kiengedni és olyan, mintha aznap sütöttem volna. Ha legközelebb sütsz pár szem pogival próbáld ki ezt a módszert, hátha neked is beválik.
7. Csicsi25 (válaszként erre: 5. - 04e95f637a)
2011. okt. 20. 10:29

Én addig hagyom letakarva konyharuhával, amíg ki nem hűl. De másnapra már nem az igazi így zacsiban sem, pedig elvileg attól jónak kellene maradnia.

De azt hiszem, pogácsától is függ, hogy meddig marad friss. Valami jó recept kellene...

6. c3f39fd03b (válaszként erre: 1. - Varga ágica)
2011. okt. 20. 10:27
Szerintem nem recept titka van a dolognak,hanem tárolási.Mi is úgy szoktuk,hogy kicsit hagyjuk kihűlni, aztán bezacskózzuk.De még így is szárazabb lesz,mint sütéskor volt.
5. 04e95f637a (válaszként erre: 4. - Csicsi25)
2011. okt. 20. 10:26
én egy tányérra,és konyharuhával letakarom!nem keményedik meg!próbáljátok ki!:)
4. Csicsi25 (válaszként erre: 3. - 04e95f637a)
2011. okt. 20. 10:24
Én műanyag zacsiba teszem, miután kihűlt.
2011. okt. 20. 10:23
sziasztok!hogy tároljátok a pogikat?
2. Csicsi25 (válaszként erre: 1. - Varga ágica)
2011. okt. 20. 10:20
Na, ez engem is érdekelne!
2011. okt. 20. 10:19
Ki tud olyan pogácsa receptet, aminél három nap mulva is puha marad a pogácsa?Mi lehet a titka?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook