Milyen krumplipogácsa receptet tudtok? (tudásbázis)
Igaz ezt olajban kell sütni, de nem szívja meg magát, ha forró az olaj és nagyon finom, főleg másnap szeretem, de ált. nem szokott maradni.
Krumplis panna
Hozzávalók:
1 kg krumpli
40 dkg liszt
só
olaj
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük sós vízbe. A burgonyát hagyjuk picit hűlni (nem szabad, hogy teljesen kihűljön, nem baj, ha picit forró még a kéznek, gyúrás közben is hűl) . Hűlés után összegyúrjuk a lisztel és sóval. Kinyújtjuk nem túl vastagra, bekockázzuk a tetejét késsel, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük.
Mi ugyan ebből a tésztából készítjük a nudlit, és gombócot is.
mi régebben a kimaradt krumplipüréből, valóban liszt hozzáadásával, semmi tojás, vagy valami más, egyszerűen lángost készítettünk. :)
Nagyon finom az is, néha csak úgy, hogy valóban annak indulok, készítek, mert bármit lehet rátenni :)
Mindennel finom, édesen és sósan is :D
Itt kérjetek recepteket. Jobbnál-jobbakat kaptok.
Hétpróbás konyhatündérek vannak itt!!
Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink:
Nem. Kérdezd meg a család idôs nôtagjait...
Pici lekvárt kentek rá, és a másikat ráragasztották, azon általában volt egy lyuk, mint a linzeren. Én csak "háborús pogácsának" hívom.
Egyszerû, gyors. Amikor kisül, szalvétára tesszük (mint a sült krumplit). Van, aki tesz a tésztába egy pici tejfölt. El nem rontja.
a tojás csak azért kell bizonyos dolgokba, mert összállítja könnyebben az ételeket.
Próbáld ilyenkor egy kevés vízzel csinálni, de mindig apránként add hozzá.
Ezt a krumplis pogácsa receptet több indenre használom, de finom nagyon :)
60 dkg burgonya
15 dkg zsír (én 20 dkg rámával készítem)
1 evőkanál só
50 dkg liszt
1 tojás
4 dkg élesztő (3 ek tej, 2 kk cukor, kevés liszt)
Összedolgozás után 1-2 órára mehet a hűtőbe.
3x kell hajtogatni 1/4 óránként.
szaggatás után még kelni kell hagyni, utána tojással megkenni és forró sütőbe tenni, 5 perc után lejjebb lehet venni utána így sütni.
Annyit szoktam módosítani rajta, hogy kelesztés közben nem hajtogatom, hanem szétszedek egy szál lángolt kolbászt villával és mikor a tészta megkelt, akkor kinyújtom és a kolbászdarabokat rászórom, majd ekkor kezdem hajtogatni, háromszor egymás után.
A végén kicsit még hagyom pihenni és utána kinyújtom és szaggatom.
A többi ahogy már előbb le van írva :)
Még tojás, élesztő kell hozzá.
Akkor kelt krumplipogácsát lesz belőle.
szeretnék krumplipogácsát sütni,de sütőben(mert akkor talán nem fog olajban úszni)
ha z alapján csinálom,akkor zsír helyett mit használhatnék? 1 kg héjában főtt, áttört burgonya
50 dkg liszt
20 dkg zsír
1 evőkanál só
További ajánlott fórumok:
- Tejföllel, liszttel besűrített mártások a konyhapolcról, hűtőből nyershús nélkül kifőtt tésztához. Tudtok receptet?
- Tudtok jó receptet egész sültcsirkére?
- Milyen egyszerű túrós receptet tudtok, aminek a tésztáját nem kell nyújtani?
- Milyen sütireceptet tudtok nekem ajánlani?
- Már csak 5 kg-ot kell leadnom.Milyen diétával tegyem?tudtok v.mi jó receptet?
- Milyen sokáig elálló és finom süti receptet tudtok?