Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen krumplipogácsa receptet tudtok? fórum

Milyen krumplipogácsa receptet tudtok? (tudásbázis)


14. rohiani (válaszként erre: 1. - Dundi27)
2013. febr. 7. 11:43

Igaz ezt olajban kell sütni, de nem szívja meg magát, ha forró az olaj és nagyon finom, főleg másnap szeretem, de ált. nem szokott maradni.

Krumplis panna

Hozzávalók:

1 kg krumpli

40 dkg liszt

olaj

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük sós vízbe. A burgonyát hagyjuk picit hűlni (nem szabad, hogy teljesen kihűljön, nem baj, ha picit forró még a kéznek, gyúrás közben is hűl) . Hűlés után összegyúrjuk a lisztel és sóval. Kinyújtjuk nem túl vastagra, bekockázzuk a tetejét késsel, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük.

Mi ugyan ebből a tésztából készítjük a nudlit, és gombócot is.

13. Katinkaboszi (válaszként erre: 9. - Dundi27)
2013. febr. 7. 11:40

mi régebben a kimaradt krumplipüréből, valóban liszt hozzáadásával, semmi tojás, vagy valami más, egyszerűen lángost készítettünk. :)


Nagyon finom az is, néha csak úgy, hogy valóban annak indulok, készítek, mert bármit lehet rátenni :)

Mindennel finom, édesen és sósan is :D

2013. febr. 7. 09:59

Itt kérjetek recepteket. Jobbnál-jobbakat kaptok.

Hétpróbás konyhatündérek vannak itt!!


Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink:

11. 5bcf1b7c01 (válaszként erre: 9. - Dundi27)
2013. febr. 7. 09:55

Nem. Kérdezd meg a család idôs nôtagjait...

Pici lekvárt kentek rá, és a másikat ráragasztották, azon általában volt egy lyuk, mint a linzeren. Én csak "háborús pogácsának" hívom.

Egyszerû, gyors. Amikor kisül, szalvétára tesszük (mint a sült krumplit). Van, aki tesz a tésztába egy pici tejfölt. El nem rontja.

10. nzs2001 (válaszként erre: 9. - Dundi27)
2013. febr. 7. 09:45
Nem furcsa, én is szoktam így hasznosítani a maradék krumplipürét és nagyon finom. Ha az arányokat eltalálod és elég meleg az olaj amiben sütöd nem szívja magába sz olajat.
2013. febr. 7. 09:20
közben az egyik ismim azt mondta,hogy a krumplit megcsinálja krumplipürét és lisztel összekeveri és így süti ki. szerintetek? nekem kicsit furi
8. Katinkaboszi (válaszként erre: 4. - Dundi27)
2013. febr. 7. 09:16

a tojás csak azért kell bizonyos dolgokba, mert összállítja könnyebben az ételeket.

Próbáld ilyenkor egy kevés vízzel csinálni, de mindig apránként add hozzá.

2013. febr. 7. 09:14

Ezt a krumplis pogácsa receptet több indenre használom, de finom nagyon :)


60 dkg burgonya

15 dkg zsír (én 20 dkg rámával készítem)

1 evőkanál só

50 dkg liszt

1 tojás

4 dkg élesztő (3 ek tej, 2 kk cukor, kevés liszt)


Összedolgozás után 1-2 órára mehet a hűtőbe.

3x kell hajtogatni 1/4 óránként.


szaggatás után még kelni kell hagyni, utána tojással megkenni és forró sütőbe tenni, 5 perc után lejjebb lehet venni utána így sütni.


Annyit szoktam módosítani rajta, hogy kelesztés közben nem hajtogatom, hanem szétszedek egy szál lángolt kolbászt villával és mikor a tészta megkelt, akkor kinyújtom és a kolbászdarabokat rászórom, majd ekkor kezdem hajtogatni, háromszor egymás után.

A végén kicsit még hagyom pihenni és utána kinyújtom és szaggatom.


A többi ahogy már előbb le van írva :)

2013. febr. 7. 09:05
Tojás nélkül is lehet.
2013. febr. 7. 09:05

Még tojás, élesztő kell hozzá.

Akkor kelt krumplipogácsát lesz belőle.

4. dundi27 (válaszként erre: 2. - Adri1220)
2013. febr. 7. 09:04
köszi. ez jó lenne. a tojás kihagyható?(allergia miatt)
2013. febr. 7. 09:03
Bocsi ez alapján ha csinálod és olajban sütöd nem fog úszni az olajban.
2013. febr. 7. 09:02

Szia!


Küldök egy linket. Én ezt szoktam csinálni. Sajtot nem teszek én bele.


[link]

2013. febr. 7. 08:57

szeretnék krumplipogácsát sütni,de sütőben(mert akkor talán nem fog olajban úszni)

ha z alapján csinálom,akkor zsír helyett mit használhatnék? 1 kg héjában főtt, áttört burgonya

50 dkg liszt

20 dkg zsír

1 evőkanál só

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook