Milyen sütireceptet tudtok nekem ajánlani? (beszélgetés)
Előtúrom a receptet holna akkor megírom délelőtt.
Mikorra kellene?
Tiramisu: Hozzávalók: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 1 doboz mascarpone, 1 csomag babapiskóta, kávé a mártogatáshoz, kakaópor a díszítéshez
Krém készítése: a tojások sárgáját habosra kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponé-t es jól elkeverjük. Közben a fehérjét kemény habbá verjük egy kis porcukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a mascarponé-s keverékhez.
Előveszünk egy mélyebb télat, majd elkezdjük a babapiskotákat egyesével belemártogatni a kávéba. Szépen 1 sort kiteszünk, majd rákenjük a masszánk felét. Szépen elsimítjuk és megszórjuk kakaóval. Ezt megismételjük még 1x, tetejét ismét kakaóporral szitáljuk le és díszíthetjük ízlés szerint.
Tipp: érdemes a hűtőben pihentetni 1-2 orát. A masszába lehet tenni rumot is, úgy még finomabb!
Köszönöm! A recepteket ha leírnátok, megköszönném. Lehet nem most, de egyszer megcsinálom őket. :)
Igazából valamilyen keksz féle, lapos(vékony) sütire gondoltam, ami puha. Mert ugye a szállításnál az úszná meg a legkevesebb sérüléssel. :)
És a muffin tészta eszembe sem jutott hogy tepsiben... :D Köszi!
Hmmm...
Arra gondoltam, csinálhatnál Kozák sapkát, azt ki lehet szúrni szívre is, és a tetejét nem csokimázzal, hanem tejszínben olvasztott csokis habbal díszíteném, és ha nagyon csoki perverz akarnék lenni, na erre csorgatnék még csokimázat. :)
Páromban szeretnék Bálint napra valami sütit csinálni. A muffin nem jó, mert nincs muffin sütőm. Szóval valami hozzá hasonló, puha és nagyon finom, lehetőleg csokis receptet szeretnék. A lényeg, hogy formázható legyen, pl. szív alakú, kör és ilyesmi, ja és hogy lehessen díszíteni.
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Kipróbált, jól bevált, családi-baráti összejövetelen jól tálalható sütireceptekkel(címekkel) tudtok segíteni?
- Tudtok olyan oldalakat, ahol képekkel együtt vannak étel- és sütireceptek?
- Tudnátok nekem Smarties cukorkás sütirecepteket írni?
- Méhszájseb - Ki mit tud róla, illetve milyen tapasztalatokkal tudtok nekem segíteni?
- Szeretnék olyan torta vagy sütireceptet, ami gyors, egyszerű, hasonlít ízvilágában a zserbóra. Tudtok ebben segíteni?
- Tudtok nekem orvost ajánlani a Bajcsy-Zsilinszky kórházban? Milyen a szülészeti osztály?