Olyan rossz lennék? (beszélgetés)
Leadom az infót, csajok, ha már eltelt ennyi év. Végül sajnos túl sokára, de szakítás lett a vége. Beújított mellettem egy csajt, velem meg kötsög volt. Az alkoholproblémákat sem küzdötte le, és odáig jutottunk, hogy könyörögni kellett, hogy ne csak otthon sörözgessen a tv előtt, hanem legyenek programok is.
Most már le merem írni, hogy apu vert minket, gyerekeit is gyermekként, igencsak szégyelltem leírni, de így volt. És sokáig nem értettem, talán a mai napig, anyu miért nem állt a sarkára és hagyta el, miért hagyta hogy ebben legyen részünk. Sokszor attól féltem, hogy ennek valami komoly baj lesz a vége, ha értitek. Anyu azóta elhunyt, apuval pedig ezután jobb lett a kapcsolatom, de sajnos mindent nem lehet felülírni, talán idővel.
A happy része viszont az, hogy közel egy évvel a szakításom után jött az Igazi, mára házasok vagyunk, született egy közös gyermek is. Sokat vártam, már 30 után léptem ki a régi rosszból, de talán pont emiatt is aztán hamar jött, aki mindent felülírt. És aki miatt látom, hogy mennyire nem voltam emberszámba véve anno. Szóval aki még ezt az utat tapossa, annak mondom, hogy mindig van kiút, idő kell megtalálni és ha van segítség, elfogadni. Remélem mindenki jól van. ❤️
Nem. Egyáltalán nem vagy rossz. Még a kérdés is "rosszul" van feltéve. Helyesebb lett volna "Olyan rosszul viselkedtem?" "Olyan rosszat tettem?"
Na, most már csak ez hiányzott Neked..?! Elnézést kérek, de szeretném felhívni a figyelmed, hogy még akkor sem, ha gondolkosz - akkor sem úgy fogalmazz, hogy Te - rossz stb. Az emberek sokszor helytelenül, hibásan, rosszul cselekednek. Rosszat mondanak - DE NEM ROSSZAK!
Abból amit olvastam, azt érzékeltem, hogy két különböző felfogású emberek vagytok. Nekem a Te felfogásod a közelebbi. Talán mindent ugyanúgy tettem volna mint Te.
Ami nekem jutott az eszembe: Beszélnék vele egy alkalmas időben, nagyon komolyan - pontosan azon gondolataidat fejteném ki - amelyeket jogosan megformáltál.
Lehet hogy nem egészen jól értettem meg valamit. De ha a Te rovásodra ott élcetősködölt, akkor azt kikérném magamnak.
Nem tudom aktuális-e még, de
Szerintem egyáltalán nem vagy rossz! A párommal amúgy nem nagyon lehet elmenni bulizni, próbáltuk már,de valahogy nem jól jöttek ki a dolgok,ezért nem is erőltetem. Ez kicsit olyan,hogyha nem vagy ott és nem tudod akkor nem fáj! Mondjuk az meg struccpolitika. Az alkohol mindenkiből más és más reakciót vált ki,valakit agresszívvá tesz valakit meg megnyugtat,segít elfelejtetni a bajokat,problémákat! Ez csak te tudod átérezni, hogy nála ez milyen fokú! De maximálisan megértelek,mert ha apádnak voltak gondjai az alkohollal,akkor elhiszem,hogy még egy ilyen nem hiányzik az életedbe! Szerintem mérlegeld a dolgokat + és - tulajdonságokat az talán segít!
Igen. Nálam alapvető, hogy aki azt akarja, hogy csatangoljak az éj közepén, az kísérgessen is, vagy ha nem, akkor bírja ki, hogy reggel jövök.
Soha nem jártam olyannal, akinek erre nem volt füle.
A szex témakör szintén ilyen, ha baromi szabadszájúak vagyunk a haverokkal, akkor én is az vagyok a csajokkal, elvégre papíron egyenjogúak vagyunk. Volt, akinek bejött, volt aki elmenekült, a párom viszont olyan, aki sosem beszélne róla.
Drága Lótuszvirág22!
1000 éves mivoltodhoz képest lehetnél sokkal bölcsebb is. Ugyancsak ebből kiindulva nyilván sokkal többet láttál, érzékeltél és megoldottál nálunk. Amennyiben pedig ez így van, kérlek nézd el nekünk tudatlanságunkat, és buta hozzászólásainkat! Valamint ugyancsak ebből kiindulva ugyan áruld már el nekem, hogy ezen 1000 év alatt Te mindig önmagad voltál a kapcsolataidban, és sosem színjátszottál? Tedd a szívedre a kezed, és őszintén válaszolj ám! Ezek az apró kis trükkök jók ám, vagyis nekem az eddig megélt, szánalmas kis 33 évem alatt bizony működtek. Kívánom továbbá, hogy az előtted álló elkövetkező 1000 évben ismerkedj meg a tisztelet (hogy ekként szólhass másokhoz), a megértés... és egyéb pozitív fogalmakkal, valamint kívánom még, hogy sikerrel töröld a kötekedés fogalmát.
Maggie047: sokan írtunk Neked sokfélét. Meghallgathatsz véleményeket, tanácsokat, de döntened Neked kell! Jól tetted, hogy fórumoztál erről. Miért ne? Véleményeket akartál hallani, és egy ilyen fórum épp megfelelő hely erre. Kívánom Neked, hogy kellő mérlegelés után hozz helyes döntést! Nincs problémamentes párkapcsolat. Én nem hagynám, hogy 12-re haza rendeljen, én kűzdenék a saját kis dolgaimért, mint ahogy meg is tettem. De én, én vagyok. Nem vagyunk egyformák. Hiszem továbbá azt is, hogy egy kapcsolatban nem csupán az egyik fél tehet a dolgok alakulásáról, hanem mindketten. Akárhogy is alakul, én kívánom Neked a legjobbakat!
Szerintem konkretizáld azt vele, hogy nem azzal van baj, hogy iszik
nem azzal van baj, hogy a barátaival van, hanem azzal, hogy veled és másokkal hogy bánik ilyen helyzetekben.
Lehet Ő lekönyvelte az egészet úgy, hogy azért hisztizel, mert nem veled foglalkozik, holott, nem erről van szó.
egyszer voltam egy előadáson. az alkoholizmusról. képzeld: sok-sok fajtája van. pl: van olyan is, aki csak kétévente iszik, amúgy rá se néz az alkoholra. na de kétévente egy teljes hétig nem hagyja abba, és akkor nagyon csúnya!!
és tényleg nem ettől lesz szerintem se alkoholista! mindenki folyamatosan változik. Ő most lehet ilyen korszakát éli. és ha amúgy nem bunkó, akkor feleslegesen stresszeled magadat!!!!!
elkezdtem visszaolvasgatni a hozzászólásokat.
"A legnehezebb a baráti befolyástól megszabadítani" jaj. kinek tartja magát bárki, aki ilyet leír, hogy másokat akarattal, erőszakkal megváltoztasson....képes veszekedni a kedvesével? és ennek persze az a vége, hogy csak azért is..
Öreganyáink azt modták: a férfi a fej, de a nő a nyak, és az mondja meg merre forduljon a fej. persze ezt nem kell tudnia a férfinak!
További ajánlott fórumok:
- Milyen ember az olyan, aki tiszta higiénikus, de rendezetlen? Igénytelennek számít?
- Rossz "pót"szülő lennék?
- Rossz anya lennék...
- Arra lennék kíváncsi, hogy tud- e valaki olyan édesítőszert, amit a háziorvos felírhat és receptre ki lehet váltani?
- Tényleg velem van a baj? Rossz lennék, hogy kellene viselkedjek?
- Milyen tapasztalataitok vannak a Multiload CU 375 SE Detect típusú spirállal kapcsolatosan? Jó és rossz tapasztalatokra is kíváncsi lennék.