Oda-vissza működik az ajándékozás? (beszélgetés)
Nem tudom, mi az a paszíta, de az biztos, hogy bármikor, bárhová megyek, nem illik üres kézzel menni.
A háziasszony egy csokrot minimum érdemel.
Elárulom, hogy a távolabbi rokonokkal mi sem köszöntgetjük egymást. Viszont ha valakinek gyermeke születik és meglátogatom, mindig viszek ajándékot. És nem azért, mert elvárja, hanem azért, mert a babának adom szeretettel.
De utána sem várom el, hogy emiatt valaki felköszöntsön.
Az a baj az emberekkel, hogy azt hiszik, hogy ajándékozni akkor szokás, ha őt már megajándékozták ...
Ajándékozni azért szoktunk, mert kedveljük/szeretjük az illetőt. Nem pedig azért mert illik, mert ő is megajándékozott, stb.
A kérdésre: ha kedveled az illetőt és belefér a büdzsédbe, illetve szeretnéd is, akkor ajándékozd meg, és ne azért mert viszonzást vársz vagy illik....
Nem vagyok híve az név-születésnapi köszöntgetésnek.
De ha babalátogatóba megyek, viszek ajándékot.
A kettônek semmi köze egymáshoz nálam.
Ha ilyen jó a viszony,akkor miért érdekel a gyereke?
Nekem apám csinálta,hogy e-mailben köszöntött fel,így e-mailben el is köszöntem tőle. Ez lassan 2 éve volt,azóta nincs levél sem,nem is kell,felesleges!
Konkrétan a felesége temetésére sem mentem el...
szintén dunántúli, de sose hallottam.
amúgy kisbabának illik ajándékot vinni. most egyszer, utána el lehet felejteni anyuka megajándékozását.
Dunántúlról származom, de sosem hallottam! :)
De azért köszi!
"Dunántúl a keresztelő-lakoma neve, melyet Erdélyben csök vagy csökk, a palócoknál poszrik, másutt meg radina néven ismernek."
Ez szerintem normális.
Én nem vagyok sem névnapos, sem szülinapos, de ha babanézőbe megyek, tuti viszek ajándékot.
Amúgy honnan tudod, hogy elvárja?
Mi az a paszíta?
Ha téged semmibe vesz, vedd te is semmibe, ne köszöngesd.
További ajánlott fórumok:
- Kertet ajándékozok/cserélek INGYEN - Kertbirodalom, Farmerama, Én kicsi tanyám
- Te mivel ajándékozod meg a párodat Valentin napján?
- Mit ajándékozol Karácsonyra?
- Egy kis pitbullt ajándékoztam a tizenegy éves kislányomnak, kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatosan?
- Családi ajándékozás
- Mit ajándékoznál a szerett férfinek?