Nyugdíjpénztár (beszélgetés)
Ha ezt más csinálta volna (nem csak ezt) Orbánék már világvégét kiabálnának!
Vajon miért kell újra sorozni katonákat? Hmm, nem is értem
Na egy szombat esti téma:
Nyugdíjpénztár
Nekem az nem tetszik az egészben, hogy amikor kitalálták a mnyp.-akat, akkor az jött a vízcsapból is, hogy mindenki gondoskodjon előre öreg napjairól, ne az államtól várja a (megérdemelt) nyugdíjat. A fiatalokat egyenesen belekényszerítették, tagság nélkül munkába sem lehet(ett) állni.
Most meg? Hátra arc, coki a pénztáraknak, csak az állami nyugdíj megbízható?
Ráadásul a híradásokból nem is egyértelmű számomra, hogy melyikről van szó: az önkéntesről, a kötelezőről, vagy mindkettőről?
Köszönöm, hogy azért nem vettétek a fejemet és emberi hangon szóltatok hozzám.
A gond meg közös.
Annyi, hogy akkor nagyon sokan születtek és azok most mennek nyugdijba majd.
Most viszont kevesen születnek, kevés az aktiv dolgozó és nem fogják tudni ekkora számú nyugdijasnak fizetni a nyugdiját.
Nézz meg egy korfa-t láthatod az aktiv dolgozókat, a nyugdijasokat, hány aktiv dolgozó tart el hány nyugdijast, stb...
Sziasztok!
Én maradok ott, ahol vagyok. Magánnyugdíjpénztárban..aztán lesz egy évem eldönteni. Nem hiszek én már semmit sem. Számla? Hagyjuk már..hozammal dobálóznak, meg az állam kezében biztosabb helyen van.. Na persze.. Ide is csak annyit tudok írni, hogy öngondoskodás.. az államtól senki semmit se várjon!
Özvegyi nyugdíj csak egy évig jár és a tényleges nyugdíj 60 %-a. Tehát alamizsna.
Ratkó gyerekek sokan vannak (én szüleim is), de mi már kevesen vagyunk, a mi kevés befizetésünkből kell sok nyugdíjat kifizetni.
Szerintem is meglop minket az állam. A következő az lesz, hogy a lekötött vetétemet is kölcsönveszi, mert "kell"?
Hol a kisebb parlament, csökkentett kiadások? Majd ha ezeket látom és kell még pénz "adok"
Az állami pedig özvegyi nyugdíjat fizet.
A magánnál meghal az illető, az örökösök jól szétkapkodják, az özvegyen maradt házastárs (akár férfi, akár nő) meg csak nézhet, hogy a ráeső résszel mit tud kezdeni.
Megkérdezhetem, hogy milyen összefüggés van a Ratkó-gyerekek és a kevés befizetés között? MI is fizettük a nyugdíj hozzájárulást az elmúlt 35-40 évben. Csak abból meg az akkor éppen aktuális nyugdíjakat fizették ki. És ez mindig így volt.
Úgyhogy nem hiszem, hogy konkrétan a Ratkó-gyerekek miatt van az, ami van.
Sőt, ha a Te szüleid is a 50-es években születtek, ők is Ratkó-gyerekek.
További ajánlott fórumok:
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Minden volt OTP-s nyugdíjpénztári tag megkapta már a hozamot?
- A magánnyugdíjpénztárban levő hozamot ki lehet venni? Úgy mint esetleg az önkéntes nyugdíjpénztár hozamát.
- Melyik nyugdíjpénztárt válasszam? Hol kössek szerződést?
- Önkéntes nyugdíjpénztárból ki lehet venni a pénzt?
- Hogy kell az önkéntes nyugdíjpénztárságból adójóváírásra jogosító tételt feltüntetni az adóbevallásban?