A magánnyugdíjpénztárban levő hozamot ki lehet venni? Úgy mint esetleg az önkéntes nyugdíjpénztár hozamát. (tudásbázis)
Nem, dehogy ilyen helyen dolgozom. Csak amióta van ez a nyugdíjmizéria, azóta bújom az információkat minden irányból, mert hát teljesen tanácstalan vagyok én is a hogyan továbbról.
Nem döntöttem el még én sem. Nekem nagyon szép összeg van a számlámon, nagyon szép összeg a hozamom is. Sőt,a férjemmel kettőnknek közel 6 számjegyű hozamunk lenne, de ha ebből ennyi lesz a reálhozam... hát nem semmi.
Egyébként én is hasonló helyzetben vagyok, mint Te az éveket tekintve. Fele itt, fele ott.
A hozamod 8 %-a maradt meg reálhozamnak?
Hát az tényleg édeskevés lesz.
Laszlozsu, köszi mindenféle segítséget. Te valahol ilyen helyen dolgozol vagy tanultad vagy csak jól tájékozott átlagállampolgár vagy? Tőlem nagyon távol állnak a pézügyek, járványügy a szakterületem... :)
Sajnos, nekem nem éri meg maradni, fele munkaviszonyomban csak állami, a másik felében pedig állami és magánnyugd megosztott befizetéseim voltak. Szerintem így nagyon nem éri meg maradni a magánban.Ha valaki tud valamiben érvet, ellenérvet ezügyben, örömmel venném.
Na, végre valami hír valahonnan.
Mennyi maradt a hozamodból? Úgy értem nem konkrét összeg érdekel, hanem arányaiban.
Egyébként igen, adómentes lesz, majd februárban vagy márciusban kell nyilatkozni róla, hogy hova kéred utaltatni, vagy kipostázni.
Fordítva ülünk a lovon, mert szerintem az lenne logikus, hogy akkor nyilatkozzunk, ha változtatni akarunk azon a helyzeten amiben vagyunk. Királyunk és udvartartása pedig úgy döntött, hogy akkor nyilatkozzunk, ha ott akarunk maradni, ahol jelenleg is vagyunk. Eszement logika!!!!
Ha esetleg maradunk, akkor kétharmados törvényhozással eléri, hogy ne legyen örökölhető a nyugdíjpénztárba befizetett összeg. Így aztán se pénz se posztó, akárhol is vagyunk.
Hát lehetséges, hogy azt még nem számolták ki egyénenként.
Húzzák ám ők is az időt, ameddig lehet, megy az adok-kapok az állammal.
Én ma voltam bent!
Azt mondták csak akkor kell nyilatkozni ha maradni akarok!
A reál hozam összegét nem tudják megmondani!
Ez igaz, vagy csak nem akart vele foglalkozni?
Lehetséges, hogy még nem tudják a pontos összeget????????
Igen, én a magánnyugdíj pénztárról írtam az előbb. Ebben van benne a férjed. Abból nem lehet kivenni, csak akkor, ha visszalépünk az állami rendszerbe. De ott sem a teljes hozamot, hanem csak az inflációval csökkentett reálhozamot, feltéve ha van. Nem minden pénztár gazdálkodott nyereségesen, így lehet olyan is hogy egy fillért nem kapunk.(elvittte a válság!) Ami rajta van egyenleg egy az egyben átkerül az állami rendszerbe.(ha nem nyilatkozol jan. 31-ig)
Az önkéntes nyugdíjpénztárból, amiben te vagy tag, 10 év után ki lehet venni adómentesen a hozamot.
Igen, ki lehet, ha átmész az állami nyugdíjrendszerbe. Természetesen ha maradsz a magánban, akkor nem, akkor folyik a számlavezetés ott tovább.
Az államiba való átigazolás esetén a reálhozamot, azaz az infláció mértékével csökkentett hozamot veheted ki. Na és itt a bökkenő, mert arról még nem nyilatkozott Selmeczi asszonyság, hogy ezt milyen módon fogják számolni, hogy valóban hozam marad-e a hozam.
Sziasztok!
Jár még erre valaki?
További ajánlott fórumok:
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Önkéntes nyugdíjpénztárból ki lehet venni a pénzt?
- Hogy kell az önkéntes nyugdíjpénztárságból adójóváírásra jogosító tételt feltüntetni az adóbevallásban?
- Önkéntes nyugdíjpénztár vagy nyugdíjbiztosítás
- Önkéntes magánnyugdijnál ki lehet venni az összeget 10 év után? Vette már ki valaki?
- Önkéntes nyugdíjpénztárból hány év után lehet felvenni a befizetett összeget adómentesen?