A megszüntetést egyáltalán nem ajánlom!Ezek a befektetések hosszútávra vannak beállítva,ami azt jelenti,hogy eleinte kicsi a nyereség (amit természetesen kivehetsz adó és járulék mentesen-a mai adózás szerint-),de a végére legalább valami lesz belőle.Ha meg nem éred meg akkor biztosan a családod vagy akit megjelöltél rajta kedvezményezett kapja meg és nem a"közös kasszában"marad!!!
Igen a kieg. nyug. pénztártól mennyi lenne az az összeg amit adómentesen kivehetsz,ismételten 3 év eltelte után ismét kivehetsz.Én már vettem ki és nem kellett semmit fizetnem utána.
Ha ki akarod venni akkor költségmentesen kiveheted a tőke hozamát. Ha meg akarod szüntetni akkor a tőke után szja-t és egészségügyi hozzájárulást ( ami 11 %) vagy köteles fizetni. Az szja-t levonják az hozzájárulást meg a pénz megérkezése utáni hónap 12-ig kell befizetned az APEH eho számlájára.
ha jól emlékszem tavaly szinte mindenhol veszteség volt, nekem is negatív volt az előjel az elszámoláson... remélem idén jobb lesz, bár ki tudja.ha mindet kiveszed, adózni kell keményen valóban, és nem sok nyugdíjad lesz... bár lehet addigra már nem is lesznek nyugdíjasok:(
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.