Önkéntes magánnyugdijpénztár: ha a várakozási idő letelte után egyösszegű kifizetés történt akkor az adóbevallásban hogyan jelenik meg? (tudásbázis kérdés)
Több, mint 10 éves OTP önkéntes m.ny.p-i tagságomat szüntettem meg. Ma utalták is a pénzt, a tőke utáni adóelőleg levonásával. Annyi van a papíron, hogy negyed éven belül az egészségügyi hozzájárulást (27?%) be kell az APEH-nek fizetni.
Kérdésem: Hogyan, milyen módon? Ez minek a 27%_a? A tőkének, az egésznek, vagy annak az összegnek, amit átutaltak?
Előre is köszi a válaszokat!
A pénztártól meg kell kapnod minden papírt ami szükséges a bevalláshoz.
Én 2007-ben vettem fel az önkéntesemet,az adót már a pénztár levonta a tőke után,csak nyilatkoznom kellett,hogy melyik adósávval számoljanak/18% ill.36%/és a többit utalta.Az egészségügyi járulékot már nekem kellett befizetnem csekken,majd feltüntetni mindent az adóbevallásomon.Természetesen ez megemelte az éves jövedelmemet,vagyis a jövedelemnél ez mutatkozik és lehet,hogy az adójóváírásnál kevesebbet lehet igénybe venni.Igaz most eléggé megemelték az alsó határt.
tavaly vettem fel
légyszíves ha tudsz segitsél
köszi előre is
ha a várakozási idő letelte után egyösszegű kifizetés történt akkor az adóbevallásban a tőke után fizetem meg az adót és a 11% ehot?
és ez az egyösszegű kifizetés egyéb jogcimen kapott jövedelem?
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Akik meddőből anyává váltak-megtaláltad a lelki okát, értlemét a várakozásnak?