Nyírségi töltött karaj recept
A Nyírségi töltött karaj hozzávalói:1,5 kg karaj szelet
4 zsemle
20 dkg csirkemáj
3 kemény tojás
3 nyers tojás
petrezselyem
A Nyírségi töltött karaj elkészítési módja:
A hússzelteket kiverjük, sóval-borssal beszórjuk, kevés forró zsírba kisütjük mind a két oldalát pirosra. Töltelék: A májat összevágni, üvegesre párolt hagymával pirítani, 4 zsemlével (áztatott) együtt ledarálni. A kemény tojásokat kockára vágjuk. A zsemlés májat 3 nyers tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel és a főtt tojásokkal összekeverjük. Az állított hússzelet mellé tölteléket teszünk, megint hús, megint töltelék… Kb 1 órát sütjük, a vége felé reszelt sajttal hintjük a tetejét, pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9925394c3b, 2010. márc. 11. 17:10
A nyírségi töltött karaj elkészítési módja és hozzávalói.