Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Marcipános rúd recept

Marcipános rúd recept

A Marcipános rúd hozzávalói:
30dkg vaj
20dkg porcukor
ezeket habosra verni
8 tojás sárgája- majd ezt belevegyíteni a habos cuccba
12dkg marcipánt belereszelni
10dkg étk. keményítő
15dkg liszt


A Marcipános rúd elkészítési módja:
ezt az egészet jól össze kell dolgozni és elvileg habzsákból rudakat kéne ebből nyomni,de mivel az elég nehéz ezért mi formákat szoktunk, de csak köröket,mert a sütőben kicsit szétfolyik. Majd ha kihűltek a megsült formák akkor lekvárral össze kell ragasztgatni kettesével. Majd a már összeragasztott formákat be kell csokizni, elvileg a rudak két végét kell, ha köröket csinálunk akkor általában a felét szoktuk,vagy ha nincs sok csokink akkor csak ahogy kivannak rakva zsirpapírra úgy végig "locsoljuk" őket és akkor úgy csokis :D

Elvileg narancslekvárral kéne csinálni,de mi baracklekvárral szoktuk ragasztani,vagy málna-ribizlivel,így is nagyon fincsi.


Nagyon finom, nálunk ez két-három napnál soha nem tart tovább


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A marcipános rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook