Marcipános rúd recept
A Marcipános rúd hozzávalói:30dkg vaj
20dkg porcukor
ezeket habosra verni
8 tojás sárgája- majd ezt belevegyíteni a habos cuccba
12dkg marcipánt belereszelni
10dkg étk. keményítő
15dkg liszt
A Marcipános rúd elkészítési módja:
ezt az egészet jól össze kell dolgozni és elvileg habzsákból rudakat kéne ebből nyomni,de mivel az elég nehéz ezért mi formákat szoktunk, de csak köröket,mert a sütőben kicsit szétfolyik. Majd ha kihűltek a megsült formák akkor lekvárral össze kell ragasztgatni kettesével. Majd a már összeragasztott formákat be kell csokizni, elvileg a rudak két végét kell, ha köröket csinálunk akkor általában a felét szoktuk,vagy ha nincs sok csokink akkor csak ahogy kivannak rakva zsirpapírra úgy végig "locsoljuk" őket és akkor úgy csokis :D
Elvileg narancslekvárral kéne csinálni,de mi baracklekvárral szoktuk ragasztani,vagy málna-ribizlivel,így is nagyon fincsi.
Nagyon finom, nálunk ez két-három napnál soha nem tart tovább
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9925394c3b, 2009. dec. 4. 10:27
A marcipános rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.