Zágrábi krémes recept
A Zágrábi krémes hozzávalói:Krém:
1,5 l tej
6 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
25 dkg rétes liszt
Ebből krémet főzni, ha kihűlt 12 dkg margarint hozzákeverni.
Hab: 6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral gőz fölött habosra verünk
Máz: 23dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
4 evőkanál forró víz
Ezt felfőzni, ha kihűlt 5dkg vajat bele.
A Zágrábi krémes elkészítési módja:
Közepes nagyságú tepszibe kekszet rakunk, rátesszük a krémet ismét egy sor keksz erre kerül a hab, végül a tetejére óvatosan ráfolyatjuk a csokimázat.
pl albert keksz
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: suzy1983, 2007. júl. 3. 21:21
A zágrábi krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.