Nyári receptek (beszélgetés)
Amúgy a férfiak általában húspártiak, tegnap nálunk gulyás volt. Neki készitettem kizárólag, mert én diétázom, két napra főztem, de persze semmi nem maradt belőle tegnap estére :P
A recept: egy vöröshagymát felkockáztam, üvegesre pirítottam, majd kockára vágott marha/disznó húst dobtam bele (úgy szoktam számolni, hogy egy személynek kb egy kisebb marék kockázott húst). Kicsit megsütöttem a húst a hagymában, éppen csak hogy megkapja az oldalait (így bezáródik az íz és finomabb lesz), majd tettem bele kevés köménymagot, csípős pirospaprikát és sót. Kuktában kb 20 percig főztem.
Amíg főtt, 3 répát felkarikáztam, és serpenyőben kicsit megsütöttem, majd kinyitottam a kuktát, beletettem a répát és ezzel is főztem még 10 percet. Utána kb 1-2 szem krumplit dobtam bele, majd ízesítettem (a párom anyukája készít házilag "delikátot", vagyis zöldséget összedarál és üvegben elteszi, valamint gulyáspasztát).
Ha szeretitek a csípőset, akkor beledobhatsz egy csípőspaprikát is.
Ha összefőtt, 2 tojásból készült galuskát szaggatok bele.
fözzön ő:DDDDDD
tésztafélék?
Hah, mondjuk így is felkelek akkor, mert a kisfiam nem túl jól alszik ebben a melegben :S...
A főzeléket sem szereti a férjem, elég válogatós... :S
főzelék tojással
régen ugy csinálták a nők ilyenkor hogy felkeltek hajnali 3-4kor főzni :D
Gyűjtsünk össze olyan recepteket, amelyeket gyorsan és könnyen el lehet készíteni, és ráadásul nem túl megterhelő a gyomornak, olcsó, sőt, még energiából (gáz, villany) is a legkevesebb kell hozzá, hogy ne fűtsük még ezzel is a meleg lakást.
Most pl olyan receptet keresek, amit a férjem is megeszik (nem saláta vagy hasonló), de nem kell 6 edényben, 5 tepsiben készíteni, hogy 600°C legyen a lakásban :).
Várom az ötleteket!
Első körben kolbászos paprikás krumpli jutott az eszembe, hozzávalók is megvannak, bő félóra és kész is, lehet még annyi idő sem kell, de azt most férjuram nem kívánja... :S.