Nugátos koszorú recept
A Nugátos koszorú hozzávalói:38 dkg liszt
8 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
1,3 dl tej
8 dkg margarin
1 db tojás
csipet só
nugátkrém
A Nugátos koszorú elkészítési módja:
A langyos tejbe egy kiskanál cukrot teszek és az összemorzsolt élesztőt felfuttatom benne. A lisztet összekeverem az olvasztott margarinnal, a sóval, cukorral, tojással és a felfutott élesztővel. Tésztát dagasztok belőle és hagyom kelni. Amikor a duplájára nőtt kinyújtom, kb. 40x50 cm-es téglalappá, rákenem a nugátkrémet, a széleket megkenem egész tojással, majd feltekerem. Tepsibe sütőpapírt teszek, a rudat ráfektetem és kb. 2 cm-es szeletekre vágom úgy, hogy egy része egyben maradjon. A két végét összeillesztem és a szeleteket félig egymásra fektetem. Megkenem tojással és 180-200 fokos sütőben megsütöm.
Nem kell vágni, szét lehet szedni szeletekre.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. szept. 27. 06:16
A nugátos koszorú elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.