Emeletes élvezet recept
Az Emeletes élvezet hozzávalói:1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
3. réteg
2 cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére:
kb. 5 dkg reszelt csokoládé
Az Emeletes élvezet elkészítési módja:
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pie formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát. A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom. Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom. A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
A tejszínhez egy kis zselatint vagy habfixálót keverek, így jobban megtartja állagát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. szept. 24. 05:56
Az emeletes élvezet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.