Németországba megy, menjek vele? (beszélgetés)
Szerintem előszöris azt kellene tisztáznotok, hogy meg tudnátok-e élni az ő fizetéséből. Aztán gondolkozz el azon, hogy ha nem tudnál dolgozni, akkor hogyan viselnéd az egyedüllétet, a család és barátok, magyar nyelv hiányát. Majd jön az, hogy miről tudnál lemondani, ha szűkös a pénz.
Azt hiszem, azt írtad, hogy már megy is hamarosan a párod, szerintem minél előbb át kellene ismételned a németet és feleleveníteni. Ha esetleg mégy és kint túl drága lenne, akkor még mindig tanulhatsz online, ahogyan én is tettem.
Nagyon nem könnyű ez a helyzet, de mindenki máshogy éli meg személyiségtől függően.
Menj, vissza se nézz. A jogi asszisztens képzés egy kalap túrót sem ér. A jogi diplomával sem tudok elhelyezkedni...
Megtanulod a németet, együtt lehetsz azzal, akit szeretsz, munkát ott is kapsz, és sokkal többet fogsz keresni. Nem is értem, min gondolkozol.
köszi beleolvasok :)
párom megígérte h érdeklődik nekem :)
szerintem írj a Magyarok Németországban topikba, mintha ott láttam volna stuttgartiakat
nem akarok hülyeségeket írni, mert én egy országgal odébb élek, nem Németországban, nálunk munkahely nélkül be se jöhetnél, de Németországban nem ilyen vészes a szabályzás.. a másik totyikban biztosan meg tudja mondani valaki, mi kell a munkavállalóihoz.
egyébként én is kimentem amerikába 20 évesen és pincérkedtem, tapasztalatnak és nyelvtanulásnak nem rossz az :) csak kell egy kis humor meg állóképesség hozzá. :)
Stuttgartba megy ki, de ha ott nem találnánk jó albérletet akkor sincs semmi gáz :)
Nem nulla, de 6 éve nem nagyon használom, mivel nem szorultam rá.
hát attól is függ, hova mentek, mert pl münchenben ha 600 euróért (rezsi nélkül) találtok egy garzont, már örülhettek
vidéki kis faluban vagy egy kisvárosban sokkal olcsóbbak a lakbérek
a kaján lehet értelmesen spórolni amúgy
ruha akkor h&m vagy c&a vagy turi
de azért egy nőt eltartani, ugye kozmetikumok, ruha, táska, cipő, hát nem tudom, mennyit tudtok félrerakni majd (gondolom, ez lenne a cél), betegbiztosítás 2 embernek.. szóval nem egyszerű
mi a helyzet a németeddel? teljesen nulla?
nafigyi nyelvtudás nélkül : takkerolás
nyelvtudással: pincérkedés vagy bébiszityó
folyékony nyelvtudással és nyerő fellépéssel és mondjuk office programok ismeretével: ESETLEG irodai munka
én azt ajánlanám, azt tisztázzátok, lesz-e elég pénzetek nyelvtanfolyamra neked. ha igen, akkor azt turbóval nyomatni, és utána főiskola-egyetem után nézni, esetleg esti, ami mellett dolgozhatsz is.
haza tudsz jönni valahova, ha nem működik a dolog?
ha mást nem, barátokhoz?
jajj hát milyen belevágni, nem torta ez :D
nem tetszik legfeljebb hazajössz
szüleid csak nem adják bérbe a szobádat :))
További ajánlott fórumok:
- Ha először megyek egy fodrászhoz, menjek be vagy csöngessek be inkább?
- Elítélendő ha egy anya kimegy Németországba dolgozni, otthon hagyva a 7hónapos babáját, az apukájával?
- Mi a véleményed arról, ha valakit kevés nyelvtudással alkalmaznak Németországban és még fizetésemelést is adnak neki?
- Takarítói munka Garmisch-ban Németországban! Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék kérni
- A lányom jövő héten megy Németországba egy hétre teljes ellátással, kb mennyi zsebpénzt adjak neki ami egy kis fagyira, sütire elég lehet?
- Mi a véleményetek a németországi idősgondozásról?