Ha először megyek egy fodrászhoz, menjek be vagy csöngessek be inkább? (tudásbázis)
Kedves Gyula, mániád ellen semmi kifogásom, sőt, dicséretes dolog.
A színvonalat is olyannak ítéled meg, ahogy jólesik.
Kedves Zsuzsanka43!
Lásd 212. alatt, Piroska52 felvetésére írt válaszomat.
Amúgy, egyetértünk.
Nem túl régen, valaki szavazásra bocsátotta a "Te miért vagy a Hoxán?" (vagy valami hasonló) kérdést.
Leírtam, hogy 2006 nyarán egy kalóriatáblázatot kerestem a világhálón, és a keresőben Hoxa portálja is szerepelt. Regisztráltam és itt ragadtam, hosszú évek óta csak megszokásból és/vagy az emlékek miatt.
Ez a fórum anno (néhány tízezres regisztrált taggal) nem ilyen volt: Hoxa találkozókat szerveztünk, a "kemény mag" összejárt stb. Az utóbbi években azt tapasztalom, hogy a fórum színvonala a tagság növekedésével fordított arányban csökken. Nagyon sajnálom...
Grafomániás vagyok, kedves Nóri. Ez nálam szakmai ártalom, de tekinthetjük irodalmi munkásságom részének is.
Annak viszont módfelett örülök, hogy sikerült bejutni a fodrászhoz.
nem,nem mindenhol ilyen a szinvonal,
de hülye kérdésre,hülye válasz,
és igen,ilyenkor elgurul a gyógyszerünk,
elcsodálkozunk azon hogy lehet valaki ennyire életképtelen,
vagy!szivat mindenkit,
Ezt nem hiszem el... Az alapkérdésre értettem.
Lányok, asszonyok (régen volt egy ilyen havilap)! Ez most komoly? Ez itt a színvonal?
Na, jó, felveszem a kesztyűt:
1. ha zárva az ajtó és van csöngő, akkor használd bátran, és várd meg mi történik;
2. amennyiben nincs reflexió, akkor csöngess még egy rövidet, majd fogd meg a kilincset, rendeltetésszerűen nyomd le, majd utána ugyanazzal a kezeddel told előre az ajtót (másképpen: nyiss be);
3. ha kilincs helyett úgynevezett ajtógomb van, ne ess zavarba: a csöngetés után forgasd el bátran, a zárnyelvvel ellentétes irányba, és utána told előre a kezedet;
4. amennyiben a 3. és 4. pontban írtak nem vezetnek eredményre (az ajtó nem nyílik), akkor csöngess még egyszer és várj türelmesen, ugyanis a bizonyossággal határos valószínűséggel állítható, hogy az ajtó kulcsra van zárva;
5. ha hosszabb ideig nem történik semmi, akkor megalapozottan következtethetsz az alábbiakra:
- az üzlet zárva (nem a nyitvatartási időben mentél oda),
- az üzlet nyitva van ugyan, de csak előzetes bejelentkezés (másképpen: előjegyzés) alapján fogadnak vendégeket,
- csak téged nem engednek be, mert olvasták a Hoxa-portálon a bejegyzésedet (ez volt a humorkísérlet helye);
6. a kudarc ne szegje kedvedet: a kérdéses fodrászüzletnek nyilván van az interneten, a Facebook vagy bármelyik más közösségi portálon elérhetősége, de az sem kizárt, hogy a bejárati ajtón vagy az üzlet kirakatában egy táblácskán (vagy bárhol) szerepel egy telefonszám, amelyen bejelentkezhetsz.
Ne add fel, nagyon-nagyon drukkolok neked!
Végül a GYIK (gyakran ismételt kérdések) elkerülése érdekében: nem, nem olvastam el az összes (204) bejegyzést, csak néhányat (de az is elég volt).
Öleléshegyek mindenkinek, és semmi sértődés vagy harag: [KGyul@]
egy baratomtol hallottam egy mondatot es azota is oly sokszor eszembe jut.
Nagy az Isten allatkertje!"
Nyitott egy masik fórumot ....azon kitárgyalja ill tárgyalják milyen lett.
.
Órajárással megegyező, vagy ellentétes irányba kavarja a rántást?"
Északi féltekén órával egyezően, a délin pont ellentétesen
Mint ahogy a víz lefolyik a lefolyóban
További ajánlott fórumok:
- Ti elmennétek újra ehhez a fodrászhoz ebben a helyzetben?
- Megoldható szerintetek, hogy esküvői frizura+smink készítésre már eleve a menyasszonyi ruhámban menjek a fodrászhoz?
- Ha saját magam vágom a hajam, mindig csak egy picit, és nem megyek el fodrászhoz, akkor jobban nőhet a hajam?
- Mi a különbség, ha elmegyek fodrászhoz, vagy ha otthon vágom a hajam?
- 6 hetesen megyek először orvoshoz, csak megvizsgál, vagy ultrahangot is csinálnak ilyenkor?
- Ha nagyon fehér a bőröm, leégésre hajlamos, és először megyek idén szoliba, akkor a kiwi szoliban 7 percnél nem égek le?