Takarítói munka Garmisch-ban Németországban! Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék kérni (beszélgetés)
Egyedül mennél ki? Ha albérletet is kell fizetned elég nehéz lesz takarításból élni....
A legtöbb takarító munkák Németországban ma már 400-Euro-jobok.
A 400-Euro-Job egyfajta Mini-állás, maximum 400Eurót kereshetsz, a munkaadó cégnek nem kell szociális biztosítást, TB-t fizetnie utánad és az adótörvénnyel kapcsolatosan is vannak eltérések.
Ezek a munkák általában rövidebb időszakra szóló munkák, és elég nehéz megélni ebből kint.
Ami biztos feltétel az a nyelvtudás, egy takarítónak is minimum alapfokú nyelvtudssal kell rendelkeznie.
Ha jól tudsz németül miért nem keresel olyan munkát, ami megfelel a végzettségednek?
A papírokkal a magyarok szivatták!
Szerintem ezt helye is válogatja! Alkalmazni nem voltak hajlandóak. Most vállalkozó lett, úgy dolgozik, szerződéssel...
Nem vitatkozni jöttem ide, és leginkább észosztásra nem vagyok kíváncsi.
A fórumindító feltett egy kérdést, én válaszoltam.
Elhiszed, hogy nekem édesmindegy, hogy megy, vagy marad?! Lesz.rom!
De hogy a cigányok hogy jönnek ide, na azt nem értem, mindegy is...
Én lekopogom,nem szivattak még soha.Nem ismerem a német mentalitást,csak néhánnyal dolgoztam itt,de az a pár német teljesen más mentalitású volt,mint a hollandok.
Van itt sok külföldi,aki nem beszél nyelvet,és dolgoznak.
Több "szlovák magyar" ismerősöm is van,akik egy kukkot sem tudtak,de a munkájuk szuper volt,és szerződést kaptak.
És még szivatnak is... Barátnőmet itthonról kiküldték x papírral, hogy az kell kint, majd kint közölték, y papír kell, amire a magyarok közölték, olyan nincs...
Én amúgy arra gondoltam, hogy őt nem veszik fel, mert nem perfekt német pl... El kellett mennie nyelvtanfolyamra is, ami lótúrót sem ér...
Fontos tudni a más országokban lévő jogi dolgokról az biztos.
Mikor kijöttem,még a régi személyi igazolványom volt,a bordó kiskönyv.
A magyar illetékes elvtárs azt mondta a hivatalban,hogy azzal nyugodtan kimehetek,mert tip-topp.
A holland adóhivatalban a hölgy csipesszel nézegette,és közölte,hogy erre nem tud nekem adószámot adni.
Nem lehet elég felkészült az ember soha!:)
Sajnos igy van,de ebbe most inkább ne menjünk bele,ne vigyük el a fórum témáját.
A lényeg,hogy ezekben az országokban lehet kapisgálni.:)
Már miért lennék irigy?! Mehetnék, ha akarnék, nem akarok.
Én csak a puszta tényeket írtam le!
Ő a párja után ment ki, ő német, ő dolgozik.
Tudod Te egyáltalán, milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy kint dolgozhass?
Természetesen megfontoltan,és legyen hová hazamenni,ha nem sikerül.
Más népeknél nagy az összetartás,nálunk nem az a jellemző.:(
Szia!
Szerintem vágj bele,ha már ott leszel,akkor tovább is léphetsz majd a takaritásból.
Én Hollandiában vagyok,és az elején nagyon keserves volt,de ezekben az országokban a szorgalomnak és a kitartásnak meg van az eredménye.
Menj minél hamarabb!!!
Takarítani gondolom ugyanúgy kell, mint itthon.
Ha meg németül nem tudsz, ne menj ki.
Nagyjából ennyi...
További ajánlott fórumok:
- Ha ERSTE bankból utalnak nekem pénzt Németországból, Magyar ERSTE bankba hány munkanap alatt érkezik meg?
- Volt most hétfőn Németországban munkaszüneti nap?
- Takarítói munka Ausztriában tapasztalat nélkül
- Munka Ausztriában, Németországban
- Aki Németországban dolgozott, mennyi munkaviszony után tudja igényelni onnan a munkanélküli járadékot?
- Hirdetésben talált németországi munkának hogyan lehet utánanézni, hogy nem "átverés"-e?