Nem tudok lemondani a fincsi cukros, egészségtelen... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Hagyd is az édesítőszereket, sokkal rosszabbak a cukornál!
A cukrot ha lefelezed már sokat tettél magadért!
Köszi az együttérzést! Velem is ugyanez van!
Most tele vagyunk csokival, sütivel...
Nekem sajnos akkor is eszembe jut, ha nincs itthon semmi, mert akkor meg csinálok. :D
Valószínűleg igazad van. A ciginél nagyon erős motivációm volt, nagyon akartam leszokni.
Most csak szeretném jól érezni magam a bőrömben, sportosabb lenni...úgy hogy ne kelljen semmiről lemondani.
(Na ez valami fogyasztó kapszula reklámszlogen is lehetne :D)
Sajnos az édesítőszerektől rosszul vagyok leviszi a vércukrom hirtelen. Még úgy is, ha csak a cukor felét pótolom vele.
Ez egy betegség, amit nem lehet pusztán alaraterőből megszüntetni.
Mikor nekem volt ilyen problémám, több cikket is elolvastam innen, és túl jutottam rajta: [link]
Én örömmel becsaplak téged, és 70 felett vagyok...-))
na, áll a deal?
Ha a cigiről sikerül leszoknod, akkor az édességről is sikerülne, ha! valóban akarnál.
Cseréld le a konyhádban a cukrot eritre, xillitre, hasonlókra, és máris sokat tettél azért, hogy egészségesebben étkezzél.
Ne a kifogásokat keresd, hanem a megoldást!
Valóban olyan, mint a drog.
Néztem egy kísérletet ahol egy hétig kokaint, meg csokit is adtak patkányoknak. A hetedik napon válaszút elé lettek állítva, csak az egyikből vehettek és a csokira mentek egytől egyig.
Igen, nekem is így van.
Sajnos ez a ropis taktika sem válik be legtöbbször ha rámtör a sóvárgás.
Számomra a cukor olyan mint a drog... Egy alkoholistának sem mondhatod, hogy igyon nyugodtan egy korty bort :(
Egyébként a cigiről sikerült leszoknom több, mint 10 év után (már több mint 4 éve tiszta vagyok :) ), szóval van akaraterőm... Valahol :D
Egészséges életmódot is csináltam több, mint fél évig legutóbb, de egyre rögeszmésebben a finom kajákon járt az eszem.
Korábban azt figyeltem meg magamon, ha édes, agyon cukrozott akármit eszek, kb. fél óra, és ismét csak az édes, agyon cukrozott kaját kívánja a szervezetem!!
Vagyis: egyél édeset, ha azt kívánod. De rögtön utána egyél valami sósat, savanyút is, hogy ne az édes íz maradjon a szádban! És ha legközelebb ismét előjön az édes utáni kísértés, csapd be magad, és rágj el a ropit, hasonlót! Ne engedj (mindíg) a kísértésnek.
Pontosan.
Együnk és igyunk mindent ami jól esik.
Mértékkel.
Mi a francnak él akkor az ember ,ha mindent patikamérlegen méricskél?
Éljünk már könyörgöm:együnk jókat ,igyunk finom italokat!
Nem kell semmiről lemondani, csak korlátozni kell a mennyiséget.
Hülyeség ez az egész mizéria az életmód kapcsán...