Holmi rezsi miatt nem akarok lemondani a fűtött medencéről 😢 (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ez nem önigazolás, ismerek valóban gazdag embert, aki tíz medencét csináltathatna, ha akarna, de nem nyavalyog, mint a Fórumnyitó, azon kevesek közé tartozik, akit a tehetsége, szorgalma predesztinált arra, ahol tart. Rendkívül művelt, több nyelven beszél/olvas. De ő nem az a fajta, aki az autójával/házával villog. Egyébként a magyarországi gazdagok jelentős részére jellemző az, amit írtam, ez amiatt van, mert - tisztelet a kivételnek - de nem tisztességesen szerezték a pénzt.
Meg lehet nézni, míg egy itteni "menő" vállalkozónak minimum X6-os BMW dukál, addig egy amerikai (akinek többszöröse a vagyona), eljár egy megbízható Toyotával.
Más mondásra gondoltam az utolsó mondatod elején 🙂
"Mindenki a maga szintjén nyomorog".
Én sem mondok le róla.
Viszont elhatároztam, hogy egy celzius fokkal alacsonyabbra állítom a hőmérsékletet.
Ezzel lassítom a globális felmelegedést is.
Neis mongyá le róla more!
Szard le a ge cigazdagokat!
oszt jónapot!
Minden relatív. Százezrek olyan betegek, mint Te vagy még betegebbek, és nincs medencéjük, sőt, a gyógyszereiket és a megélhetésüket se tudják rendesen fizetni. Gondolom, magánrendelőkbe jársz, nem vársz hónapokat egy időpontra, hogy bejuss az orvoshoz, és nem ülsz a tömegben a váróban ki tudja meddig.
A Te anyagi szinteden el se tudod képzelni a többség nehéz életét.
Nem értem, miért indítottad ezt a fórumot, mi volt a célod vele ?
Mindentől függetlenül javulást, gyógyulást kívánok Neked is, ahogy mindenkinek !
Van egy mondás, ami nem mindenkire vonatkozik, csak bizonyos anyagi szint fölöttiekre : " Aki panaszkodik, attól el kell venni! "
Igazából mindenkinek arról szól a történet, hogy ki kell lépnie a komfortzónából. Lehet, el kell engednünk olyan dolgokat, ami azért nem tűnt luxusnak, mert hozzászoktunk. Én például fájó szívvel mondok le egy ideje a könyvekről, alternatíva gyanánt van könyvtár.
Ki fog alakulni a túlélő módszer, ebben biztos vagyok. Kérdés az, hogy mennyi ideig kell kibírnunk.
"Még ha így is van, hogy van egy fűthető medencéje, fogalmad sincs róla, hogy ki ő és honnan van a vagyona, megdolgozott-e érte. És nem hiszem, hogy az ő hibája, hogy másoknak meg semmi nem jut." - nincs, valóban így van. Lehet akár tehetséges is, mindenesetre ez a magyarországi gazdagok nagyon nagy hányadáról nem mondható el. Pozitív példának lehetne felhozni amerikai milliárdosokat, akik a tehetségük, szorgalmuk miatt lettek azok, akik. Bár pont az ilyenek jegyzik meg mennyire aránytalan az elosztás és aki gazdag annak jóval többet kellene vállalnia a közösségért.
Amúgy kinek a hibája a szegénység, ha nem a magyarországi elitnek?
😎 Picit kezded elveszíteni a sulykot.
Azt hiszem, én voltam az első, aki azt írta, hogy nem elegáns heccelni a népet, amikor lesz, aki ki sem tudja fizetni. Még akkor sem, ha a sztori igaz.
Még ha így is van, hogy van egy fűthető medencéje, fogalmad sincs róla, hogy ki ő és honnan van a vagyona, megdolgozott-e érte. És nem hiszem, hogy az ő hibája, hogy másoknak meg semmi nem jut.
Nem a piaci árat fogjuk fizetni, ahogy eddig sem így volt. Inkább ott keresd a gazembereket, többet fogsz találni.
'Meg van adóztatva. Már annak, aki tisztességesen, szerződéssel adja bérbe.
Szerintem rossz helyen keresed a milliárdokat.