Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem szeretek maradékot enni. Az ételt frissen, vagy sehogy.... fórum

Nem szeretek maradékot enni. Az ételt frissen, vagy sehogy.... (beszélgetés)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
máj. 9. 11:28
Nálam van egy időlimit, ami nagyjából két nap. Vagyis, a vasárnapi ebéd maradékát kedden még megeszem, - ennyi ideig bármi eláll a hűtőben.
36. tien (válaszként erre: 35. - Epresturmix)
máj. 9. 11:24

Minden héten kaptunk rengeteg paprikát a szomszédból.

Kínombam hetente főztem töltött paprikát.

Volt ,hogy elkészítettem (de nem főztem meg),és lefagyasztottam.

Télen csak előkaptam a cumót a fagyasztóból.



Szerencse ,hogy férj nagyon szereti .

máj. 9. 11:17
Vannak kaják amik csak másnaposan vagy harmadnaposan finomak! Töltött paprikát én pl jó kétnaposan szeretem! Az egyetlen kaja amit képes vagyok mindegy hány naposan is megenni. 😍
34. Lady Lavender (válaszként erre: 13. - Levarosbukta)
máj. 9. 09:21
Hja, mert a menzán minden adag épp akkor készült el, mikor kiadják :D
máj. 9. 06:27
Pedig vannak maradékok amelyek kifejezetten finomak hidegen is és melegitve is.
32. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 20:29
Én is minden nap friss zöldséget, gyümölcsöt, tojást, tejet stb. eszek. De a bolti termékek nem friss alapanyokból vannak nagyrészt és van amit onnan kell beszerezni. Ilyen a cukor például. Az elkészített ételek már nagyon összetett téma, mert van ami rossz lesz másnapra, van amelyik jobb. A fagzasztás viszont sok problémát megoldhat.
31. elbb (válaszként erre: 5. - Vigyefene)
máj. 7. 20:07
Hétszer? Én pedig elég sokat főzök töltött kápiból, de szerintem sosem melegítettük fel hétszer :D Elfogyott hamarabb :D
máj. 7. 19:09

Mindennap főzök, 2 személyre.

Ismerem a kapacitásunkat, sosem dobtam ki még kaját,

maradni sem szokott. Nem nagy etwas. Úgy érzem, egysszerűbb otthon megfőzni, mint vendéglőbe menni. Mindketten nagyon válogatósak vagyunk, ezért

is tudom megérteni és eltalálni a fiam izlését.



Azért sem lesz maradék, mert minden nap előre megbeszéljük, hogy mi legyen a megfelelő kaja. Elég változatos az étrendünk.Konyhakertünk, haszonállatunk nincs, 100 % a spárból étkezünk-


régebben utáltam főzni, de pár éve már szeretek.

29. Amaunet (válaszként erre: 25. - Pasionella)
máj. 7. 18:28
Nyáron mindenféle zöldségsaláták.
28. 1a7810dfaf (válaszként erre: 22. - L’Engel)
máj. 7. 15:45

Krumplipürét nem is kell melegíteni: az tipikusan csak frissen fogyasztható jól.


Alapvetően a meleg ételt vacsorára esszük, számtalan országban az a főétkezés. Jobban is esik a szeretteinkkel egy asztalnál a meleg étel, nem pedig a kollégákkal, melegítve, a munkahelyen. Utána dolgozni sem esne túl jól.

máj. 7. 14:55

És mit csinálsz akkor, ha mégis marad valami a kajából?

Mert nem lehet pont annyit főzni, ami egy evésre elfogy.

(itt most nem a tojásrántottára gondolok)

Kidobod??? Na, az aztán szentségtörés lenne!!!

26. L’Engel (válaszként erre: 23. - Pasionella)
máj. 7. 14:00
Tejjel még nem próbáltam, de köszönöm szépen a tippet, most is okosabb lettem! :)
25. Pasionella (válaszként erre: 16. - Amaunet)
máj. 7. 14:00
De ha egyszer ez van....van más javaslatod? Nyáron kitehetem a napra esetleg 😂
24. L’Engel (válaszként erre: 14. - Vigyefene)
máj. 7. 14:00

Frissen is tejföllel! 🤗

Másnaposan már tejföllel együtt melegítem, még ha ez néhány embernél ki is csapja a biztosítékot. Úgy lesz igazán szaftos.

23. Pasionella (válaszként erre: 22. - L’Engel)
máj. 7. 13:59
Csakis tűzhelyen tudod úgy hogy teszel hozzá egy kis tejet és alaposan kevergeted, pont olyan lesz mint előző nap 😊
22. L’Engel (válaszként erre: 9. - 1a7810dfaf)
máj. 7. 13:57

Ha van lehetőség nem mikrózni, akkor jó.


Egyébként krumplipürét meg sehogy sem tudtam jó ízűre melegíteni, de talán csak én vagyok a béna. :)

21. Egnisz
máj. 7. 13:56
Legtöbbször 2 napra főzök, nekem így kényelmes és természetes. Vannak ételek, amik másnap finomabbak, pl. a pörkölt. 😁
20. globus (válaszként erre: 19. - Michelle.r)
máj. 7. 13:56

Burkoltan ez az üzenet, nem?

Nekem aztán nem kell, mert pfúj-pfúj. Régi krumpli, régi zöldség, télen szedjen frisset, ja nincs. Aki járt egy veteményesben, tudhatná, hogy kb. szeptembertől júniusig friss nem nagyon van. Tanyasi csirke a multinál, persze.

19. michelle.r (válaszként erre: 17. - Globus)
máj. 7. 13:42

Ezt miből szűrted le? Mert semmi olyat nem írt, hogy aki nem így tesz, az igénytelen.


A legtöbb fórum olyan, mint az a játék, ahol az első a fülébe súg valamit a másodiknak, és mire a tizedikhez ér, már köze nincs az alapfelvetéshez. 😁😁😁


Jajj nekem, ha ezen múlik az igényesség.

18. michelle.r (válaszként erre: 14. - Vigyefene)
máj. 7. 13:40
Nem kell. De úgy kétségtelenül finomabb. 😝
17. globus
máj. 7. 13:39

Éppen 1 napi ételt nehéz főzni, azaz egy-két tányérral, még a séfeknek sem sikerül. Tálalják, de lábasokban ott a többlet.

Alapszabály, hogy nem dobunk ki kaját. Olyant főzünk, amit szeretünk, ezek szerint igénytelenek vagyunk, jó megtudni.

16. Amaunet (válaszként erre: 11. - Pasionella)
máj. 7. 13:34
Egy munkahelyen szellőzni sincs ideje a mikrónak ebédidőben. 😄 Így lesz a húslevesnek káposzta illata.
15. Amaunet (válaszként erre: 13. - Levarosbukta)
máj. 7. 13:28

Volt az én életemben is olyan időszak, mikor rendeltem az ebédet.

Ma már tudom mit eszek, mert magam rakom a fazékba a hozzávalókat.

14. vigyefene (válaszként erre: 8. - L’Engel)
máj. 7. 13:05

A maradék már tejföllel, hogy ne legyen száraz.

Akárki akármit mond, a kocsonyát másnaposan/megaludva kell enni.

13. levarosbukta (válaszként erre: 10. - Amaunet)
máj. 7. 13:05
Én is mindennap frissen főzöttet eszem,mivel a menzán mindennap frissen főznek :)
12. levarosbukta (válaszként erre: 2. - Pasionella)
máj. 7. 13:03
Nem feltétlen. Lehet befizet és csak szombat, vasárnap főz frisset. Úgy lehet. Amúgy meg igencsak necces.
11. Pasionella (válaszként erre: 9. - 1a7810dfaf)
máj. 7. 12:54
Munkahelyen nehéz nem mikróval melegíteni.
10. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 12:49
Minden nap fózöl és csak annyit, ami egy étkezésre elfogy? Sok szabadidőd és sok konyhapénzed lehet.
9. 1a7810dfaf (válaszként erre: 7. - L’Engel)
máj. 7. 12:48

Én is kényes vagyok az ízek miatt. Ezért nem szem mikrózott ételt például, de melegítettet igen.


Szinte mindent lehetséges oly módon melegíteni, hogy az íze ne változzon meg.

8. L’Engel (válaszként erre: 5. - Vigyefene)
máj. 7. 12:46
A túrós tészta is jó szottyosan, melegítve a legjobb :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook