Nem szeretek maradékot enni. Az ételt frissen, vagy sehogy.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Minden héten kaptunk rengeteg paprikát a szomszédból.
Kínombam hetente főztem töltött paprikát.
Volt ,hogy elkészítettem (de nem főztem meg),és lefagyasztottam.
Télen csak előkaptam a cumót a fagyasztóból.
Szerencse ,hogy férj nagyon szereti .
Mindennap főzök, 2 személyre.
Ismerem a kapacitásunkat, sosem dobtam ki még kaját,
maradni sem szokott. Nem nagy etwas. Úgy érzem, egysszerűbb otthon megfőzni, mint vendéglőbe menni. Mindketten nagyon válogatósak vagyunk, ezért
is tudom megérteni és eltalálni a fiam izlését.
Azért sem lesz maradék, mert minden nap előre megbeszéljük, hogy mi legyen a megfelelő kaja. Elég változatos az étrendünk.Konyhakertünk, haszonállatunk nincs, 100 % a spárból étkezünk-
régebben utáltam főzni, de pár éve már szeretek.
Krumplipürét nem is kell melegíteni: az tipikusan csak frissen fogyasztható jól.
Alapvetően a meleg ételt vacsorára esszük, számtalan országban az a főétkezés. Jobban is esik a szeretteinkkel egy asztalnál a meleg étel, nem pedig a kollégákkal, melegítve, a munkahelyen. Utána dolgozni sem esne túl jól.
És mit csinálsz akkor, ha mégis marad valami a kajából?
Mert nem lehet pont annyit főzni, ami egy evésre elfogy.
(itt most nem a tojásrántottára gondolok)
Kidobod??? Na, az aztán szentségtörés lenne!!!
Frissen is tejföllel! 🤗
Másnaposan már tejföllel együtt melegítem, még ha ez néhány embernél ki is csapja a biztosítékot. Úgy lesz igazán szaftos.
Ha van lehetőség nem mikrózni, akkor jó.
Egyébként krumplipürét meg sehogy sem tudtam jó ízűre melegíteni, de talán csak én vagyok a béna. :)
Burkoltan ez az üzenet, nem?
Nekem aztán nem kell, mert pfúj-pfúj. Régi krumpli, régi zöldség, télen szedjen frisset, ja nincs. Aki járt egy veteményesben, tudhatná, hogy kb. szeptembertől júniusig friss nem nagyon van. Tanyasi csirke a multinál, persze.
Ezt miből szűrted le? Mert semmi olyat nem írt, hogy aki nem így tesz, az igénytelen.
A legtöbb fórum olyan, mint az a játék, ahol az első a fülébe súg valamit a másodiknak, és mire a tizedikhez ér, már köze nincs az alapfelvetéshez. 😁😁😁
Jajj nekem, ha ezen múlik az igényesség.
Éppen 1 napi ételt nehéz főzni, azaz egy-két tányérral, még a séfeknek sem sikerül. Tálalják, de lábasokban ott a többlet.
Alapszabály, hogy nem dobunk ki kaját. Olyant főzünk, amit szeretünk, ezek szerint igénytelenek vagyunk, jó megtudni.
Volt az én életemben is olyan időszak, mikor rendeltem az ebédet.
Ma már tudom mit eszek, mert magam rakom a fazékba a hozzávalókat.
A maradék már tejföllel, hogy ne legyen száraz.
Akárki akármit mond, a kocsonyát másnaposan/megaludva kell enni.
Én is kényes vagyok az ízek miatt. Ezért nem szem mikrózott ételt például, de melegítettet igen.
Szinte mindent lehetséges oly módon melegíteni, hogy az íze ne változzon meg.