Nem jön a baba (beszélgetés)
Szia! Nekem anno majd egy év sikertelen próbálkozás és egy komplett hormonvizsgalat( teljesen jó eredményekkel) után az Inofolic port és a D vitamint ajánlotta a nőgyógyász. Plusz a Q10 kapszula. Ezeket 1 hónapig szedtem és összejött a babó. Nem állítom hogy teljesen ennek hatására, mert Addigra lettünk túl a lakasfelújításon és ezzel sok idegeskedés is megszűnt. De egy próbát megér!
Drukkolok!
15 hónapos baba anyukája
Dugni a nyulak szoktak, meg maximum Ti.
Sajnálom, hogy a gyereked ezt a példát és stílust látja.
Tedd össze a két kezed és menj erről a fórumról, jól megmondtad, hogy te a termékeny ősanyák közé tartozol, van akinek ez nem ilyen egyszerű.
De kár is magyarázni neked bármit, úgysem értenéd.
Nem írtam hülyeséget. Te kaptál olyan választ, hogy a fél év az még semmi. Szerintem pedig egyáltalán nem semmi, hanem igenis el kell menni a dokihoz,ha akartok gyereket.
Ennyit írtam. Azt hiszem ha tudsz olvasni, látod. Nem tudom most hova lehet fordulni, működnek-e ezek a dokik, de járj utána, mert félév nem semmi.
Most komolyan ha nem tudsz normális hozzászólást írni akkor minek írsz bárhova is?
Igen persze ha dug valaki valakivel abból biztos lesz baba... Biztosan...
Gondolom akkor csak viccből vannak a meddőséggel és bármilyen más problémával vizsgálatok, klinikák,azoknak akik már nem tudják hova költeni a pénzüket..
Igen, ahogy írod 1 év alatt ezeket nem végzik el.
De az alap nőgyógyászati szűrésen rá lehet kérdezni hogy addig is tehet-e vmi egyebet az ügy érdekében.
De ha a citológia és UH rendben van akkor majd mondja, hogy tessék próbálkozni.
A szakértők szerint a tankönyvben "gyermektelenségnek, meddőségnek nevezzük, ha egy év rendszeres, ovuláció idejére eső, 2-3 naponta történő nemi élet ellenére sem sikerül elérni a kívánt várandóságot. A teherbeesés esélye a harmincadik életévtől folyamatosan csökken, a harmincas évek végétől a fogamzó képesség romlása felgyorsul és negyven éves kor felett minimálisra csökken az esélye a sikeres terhességnek. Érdemes megkülönböztetni az infertilitás és a sterilitás fogalmát. Sterilitásról, teljes nemzőképtelenségről akkor beszélünk, ha a pár valamelyik tagjánál olyan definitív, végleges ok áll fenn, mely miatt a megtermékenyülés/teherbeesés lehetetlen, ide sorolhatók bizonyos veleszületett fejlődési hibák, bizonyos műtéttel előidézett állapotok, ivarsejtek nagyfokú vagy teljes hiánya és rendellenessége. Infertilitásról akkor beszélünk, amikor bizonyos kevésbé vagy közepesen súlyos okok nehezítik a teherbesést vagy a megfogant terhesség, a korai szakaszban ismétlődő jelleggel megszakad."
Ha elmész szakemberhez, kb. ez lesz a menetrend:
NŐI KIVIZSGÁLÁSI PROTOKOLL:
Vérvételek:
2-5 ciklusnapi hormonok (FSH, LH, ösztradiol, AMH, TSH,)
18-21 napi hormonok: progeszteron, prolactin, testosteron
Szerológiai vérvizsgálat (HIV I-II., Hepatitis B vírus, Hepatitis C vírus, Rubeola vírus, Syphilis (Lues), Toxoplasma gondii)
Vércsoport és ellenanyag szűrés
Emlő vizsgálat
Emlő bimanuális és UH (40 éves kor alatt)
Szükség esetén mammographia (40 éves kor felett)
Nőgyógyászati mintavételek:
Méhnyakból STD szűrés 4-es panel (Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Mycoplasma genitalium, Ureaplasma urealyticum/parvum)
Hüvelyváladék tenyésztés gomba/baktérium
Cytológia
Választható/javasolható vizsgálatok
Inzulinrezisztencia
Haematológiai szűrővizsgálat
Immunológiai szűrővizsgálatok
NK sejt
Kariotipizálás
Első vizitet követően szakorvos dönti el, az alábbi vizsgálatok közül mely szükséges:
Hycosy: petevezető átjárhatósági vizsgálat
Sonohysterogram (SHG) méhüreg vizsgálat
Laparoscopia (LSK)
Hysteroscopia (HSK)
FÉRFI KIVIZSGÁLÁSI PROTOKOLL:
Vérvételek:
Szerológiai vérvizsgálat (HIV I-II., Cytomegalovírus (CMV), Hepatitis B vírus, Hepatitis C vírus, Syphilis (Lues)
Férfi mintavételek:
Ondóból: STD szűrés 4-es panel (Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Mycoplasma genitalium, Ureaplasma urealyticum/parvum)
Ondóváladék tenyésztés gomba/baktérium
Spermiogram (3-5 nap önmegtartóztatás!)
Választható/javasolható vizsgálatok:
Haematológiai szűrővizsgálat
Immunológiai szűrővizsgálatok
Kariotipizálás
Így van. Baromság. Gyógyszer biznisz. Ennyi.
Nem kell terhesség előtt tömni a vitaminokat.
Ha bekaptad a legyet, jót tesz a folsav. A többi -szerintem-tök nagy humbuk. Illetve a végén a magnézium, mert "szétrobbant" a béjbi.
Fel év semmi? De jó lenne ha ez igaz volna! Ha nem szednék fog.gátlót, valószínű akkor is teherbeesnék, ha csak rám nézne egy pasi 😂😂😂
Szóval szépek ezek a biztató szavak, de tessék orvoshoz menni. Vagy ahogy a tinilányok csinálják: jól berúgni és dugni! 😂😂😂 Abból biztos baba lesz 😁😁😁 (ez vicc volt)
Sztem feleslegesen vitaminokat szedni sem szabad ha doki nem mondja. Kerhetsz még vérképet is, azon látszik ha valamire szükséged van.
A reklámok azt sugallják ugyan, hogy tömjük magunkat a mindenféle vitaminnal de nem szabadna azt sem össze-vissza saját diagnózis alapján.
Terhesvitamint pláne, meglesz annak is az ideje.:)
Szia,
egyrészt fél év az még semmit sem jelent, 1 év sikertelenség után érdemes (és lehet) nőgyógyászhoz ilyesmivel menni.
Persze ha általános szűrésen régen voltál akkor az mindenképpen időszerű most.
UH, citológia és akkor egyúttal megemlítheted neki, hogy próbálkoztok és tehetsz-e még valamit az ügy érdekében.
Leginkább a görcsös hőmérés és egyebek helyett élvezzétek egymást.;)
Ja és próbálj esetleg olyankor menni dokihoz mikor esedékes a peteérés mert akkor látja hüvelyi UH-n ha van érett petéd.
Fél év még semmi. Egészséges pároknál az 1-2 év simán belefér. Próbáld meg az ovulációs tesztet mert lehet nem pont akkor van peteérésed amikor a hő és a nyák mutatja.
Esetleg szedj terhes vitamint, vagy folsavat és D vitamint.
Sziasztok! 🙋♀️
Párommal lassan fél éve próbálkozunk, eddig sikertelenül... Figyelünk az ovu idejére, akkor többet vagyunk együtt. Ciklusaim rendszeresek, 27 napos átlaggal. Hőgörbe és nyák alapján van peteérésem.
Gondolkodom hogy a következő lépés egy nőgyógyász felkeresése. Milyen vizsgálatokra kell, érdemes elmenni?
Köszönöm a válaszokat előre is 😊