Néger fog recept
A Néger fog hozzávalói:6 tojássárgája
20 dkg cukor
2 ek víz
2 dkg kakaó
7 csapott ek liszt
1/2 cs. sütõpor
6 tojás kemény habja
A Néger fog elkészítési módja:
6 tojássárgáját 20 dkg cukorral, 2 ek vízzel habosra keverünk, adunk hozzá 2 dkg kakaót, 7 csapott ek lisztet, 1/2 cs. sütõport és a 6 tojás kemény habját. Fehér hab: 20 dkg cukrot, 4 tojásfehérjével gõz felett kemény habbá verjük és a tésztára kenve langyos sütõben kicsit megszárítjuk. Máz: 5 ek tejben 2 dkg kakaót és 20 dkg cukrot sûrûre fõzünk, majd ha félig kihûlt 10 dkg vajat keverünk hozzá.
A hab a sütõben megszilárdul, így könnyen rákenhetõ a langyosra hûtott máz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Camay, 2007. márc. 16. 12:15
A néger fog elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.