Házi sajt recept

2 liter tej
1 tojássárgája
5 dkg vaj
1 kk. szódabikarbóna
só
A Házi sajt elkészítési módja:
A 2 liter tejbõl aludtejet készítünk, majd egyszerû hevítéssel túrót kell készíteni. A lecsepegtetett túrót visszatesszük a lábasba , hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, 5 dkg vajat és az 1 kk. szódabikarbónát (ettõl lesz lyukacsos) Jól összekeverjük és visszatesszük a tûzre. Addig fõzzük, amíg sima állagú anyagot (sajtot) nem kapunk. Ezt folpackkal bélelt formáva öntjük és már kész is a sajt.
Rakhatunk a masszába snidlinget, diót vagy pisztáciát ízlés szerint, de csak a hevítés végén, mielõtt formába tesszük!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Camay, 2007. márc. 16. 12:03
A házi sajt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.