Natúr csirkemell - liszttel vagy anélkül? (tudásbázis)
Egy-egy szelettel próbáld ki mindkét változatot, melyik ízlik jobban.
Mi nem kedveljük a csirkemellet, bármilyen ízesítéssel is jellegtelen marad. Esetleg ha szafttal készül, amiben van hagyma, gomba, zöldségek...
Attól függ, hogy mit szeretnél készíteni.
Ha flekkent, akkor klopfolás->fűszerezés->paprikás lisztbe forgatás-<sütés
Én natúran sosem sütöm, mert nem ízlik, így mindig kiklopfolom, hogy ne legyen vastag, fűszerezem, fedő alatt párolom, majd lesütöm, hogy piros legyen.
Azt szeretem legjobban, ha az így készítettre teszek curry is, de teszek rá erős Pistát is, mert a sárga húst nem szeretem;)
Vagy a só, bors mellett még mustárt is teszek rá.
Vagy hagymát, paradicsomot, paprikát.
Ebben a percben olvastam: [link]
Ebből megtanulhatod hogyan kell sütni a csirkemellet.
Én vagy kirántom a lentebb említett módon, vagy fűszeres apróhúsként készítem el. Finom, puha és omlós.
Ha szeletben sütöm, én sem forgatom lisztbe, csak fűszerezem.
Vízszintben szeld le róla azt a részt, amitől az egyik oldala kicsit vastagabb lesz, mint a többi része. Mind a kettőt kicsit klopfold meg, ahogy Dafke írja. Finom lesz.
Liszt nélkül, sóval, borssal, meg mikor milyen fűszerekkel. Gázon olívaolajon, fedő nélkül kisütöm.
Mi a vékony szeleteket szeretjük, az már ízlés kérdése. :)
Így csináljad! [link]
Bár ez nem csak lisztben van forgatva hanem rendesen kirántva, de vajpuha, szaftos és omlós.
További ajánlott fórumok:
- Ti mivel szoktátok a húst megtölteni?Most itt karajszeletekre, csirkemellre, amit aztán feltekerünk, összehajtunk, sütünk, rántunk?
- Süthetek egy tepsiben sertéstarját és csirkemellet?
- Milyen ételt készítsek csirkemellből?
- Puha rántott csirkemellet szeretnék sütni, azt hallottam, fokhagymás tejbe kell áztatni, de meddig? Mennyi ideig kell sütni? Egyéb tippek?
- Kínai cukkinis csirkemell-akár a kínai gyorséttermekben
- Mi legyen a fehérje nappal, ha nem szeretem a húst? (max csirkemell)