Kínai cukkinis csirkemell-akár a kínai gyorséttermekben (beszélgetés)
Nekem is van egy.
Darálthúst, vagy csirkemellett, szinte saját levében párolom sütöm. Csirke mellnél hiába csepegtettem le a vizét, van rajta rendesen.
Cukkinikockákat ami igencsak gyenge fiatal, azzal készre piritom. Só fokhagymán kívül más fűszert nem szoktam beletenni.
Külön főzök hozzá rizst és összekeverem. Egytálétel lesz így.
Kínai változat nem hangzik rosszul.
Répának sok idő kell, én ha csinálok, azzal kezdem, illetve a hussal együtt sütöm. ( jó hogy rákerestem a cukkinire )
Hú, jól hangzik, majd kipróbálom!:)
Tegnap voltam vásárolni, és láttam "kínai fűszerkeveréket" - rögtön az jutott eszembe, hogy talán ez lehet a "titkos hozzávalója" a receptednek!:))
Kikísérleteztem,és sikerrel jártam! Itt a recept:
Margarinon megfuttattam egy kisebb hagymát és foghagymát, ezután hozzáadtam a vékonyra csíkozott sárgarépát, majd a cukkinit(vékony karikákban). Sóztam,borsoztam.Fedő alatt megpároltam, majd félretettem.
Megpirítottam a hús, 1 kiskanál gyömbérrel fűszereztem. 2 dl vízben feloldottam 1 e.k. étkezési keményítőt. Ezt a húsra öntöttem.
Visszatettem a tűzre a zöldségeket, hozzáadtam a húst, öntöttem rá szójaszószt,felforraltam.
A sóval nagyon vigyázni kell,sőt szerintem ki is hagyható,mert a szójaszósz is sós.
Lászik,hogy szerelmes vagyok,mert nekem most sósra sikeredett,de megoldottam,mert csináltam köretnek hozzá rizst,amit nem sóztam, összekevertem vele és így olyan lett,mint az étteremben!
Köszönöm mindenkinek a tippeket!!!
Igen eztetet bártan,ezért írtam így!
A teszt bevált. Sajnállak.
Nagyon szívesen :)
Esetleg kérdezz rá egy kínai étteremben, mit használnak hozzá, szerintem, ha nincsenek sokan elmondják, maximum az arányokat nem fogják megosztani veled.
Nem volt szándékomban megbántani, de, ahogy olvastam a kérdést, spontán jött a válasz :)
Nem tudom, de a googliban találtam. :)
1 nagy sárgarépa
1 nagy kaliforniai paprika sárga, zöld, piros
1 fej lila hagyma vagy vöröshagyma
10 dkg gomba konzerv
1 1db cukkini vagy patisszon
40 dkg csirkemellfilé
szükség szerint szójaszósz
szükség szerint Knorr Grill Fűszervarázs
Elkészítés
1. A csirkemellet megmosom, vékony csíkokra vágom és bepácolom annyi szójaszósszal, hogy mindenhol körbevonja a húst. Ezután a zöldségeket felaprítom vékony csíkokra (répa, paprika), a hagymát és a gombát szeletekre.
2. Egy wokban a csirkecsíkokat megfuttatom kevés olajon, amikor már félig megsültek, hozzáadom a zöldségeket és néhány percig pirítom. Ezután ízesítem szójaszósszal, Knorr Grill Fűszerkeverékkel. Frissen rizzsel vagy kínai tésztával tálalom.
TIPPEK
Ennél az ételnél a fűszerezés nagyon fontos, tehát bőven öntsünk az ételünkre szójaszószt.
Először a húsra a keményebb zöldségeket tegyük, amelyeknek több idő kell a puhulásra. Csak a legvégén tegyük a wokba a cukkinit vagy a patisszont.
Ez nem a pihentek fóruma... :)
Köszi szépen szafaripók! De sajna ez egyiksem az, amire gondoltam. Ennek valami szójaszósz lehet az alapja.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan vegyek kaját gyorséttermekben, ha mindenen parázok?
- Ti mivel szoktátok a húst megtölteni?Most itt karajszeletekre, csirkemellre, amit aztán feltekerünk, összehajtunk, sütünk, rántunk?
- Túlsúllyal küzd? Ne a gyorséttermeket hibáztassa!
- Süthetek egy tepsiben sertéstarját és csirkemellet?
- Milyen ételt készítsek csirkemellből?
- Kínai pirított zöldséges tésztához a csirkemellet hogyan csináljam meg?