Narancskrémes torta recept
40 perc
A Narancskrémes torta hozzávalói:
kakaós (barna) piskóta lap
sárga piskóta lap
3 db narancs
3 egész tojás
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliacukor
A Narancskrémes torta elkészítési módja:
Az alaposan kifacsart vastag héjú narancs levét csomómentesen elkeverem a tojással, belereszelem a narancs héját (melyet előzőleg már megmostam). Lassú tűzön sűrűsödésig főzöm, kihülésig kavargatom. A vajat a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverem, majd a két krémet összedolgozom. Mindkét piskóta lapot magasságában kettévágom. Négy réteg piskóta lesz és úgy töltöm meg, hogy a színek felváltva legyenek. A maradék krémet az oldalára és a tetejére kenem. Reszelt csokoládéval díszítem.
Magunk is készíthetjük a piskótalapot ha van időnk és kedvünk. Csak akkor nem 40 perc az elkészítési idő.
(Ahány tojás, annyi kanál víz, annyiszor 5 dkg kristálycukrot alaposan, kemény habbá verek, majd annyiszor 4 dkg lisztet és 2 csomag sütőport adagolok hozzá óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe teszem és közepes lángon sütöm. A gáztűzhely tepsijében 7 tojásból szoktam sütni. A barna piskótát ugyanilyen módon készítem, csak a liszthez keverek még 3-4 evőkanál kakaóport.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kisvirag1327, 2009. febr. 15. 15:23
A narancskrémes torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.