Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancskrémes torta recept

Narancskrémes torta recept

Elkészítési idő 40 perc

A Narancskrémes torta hozzávalói:
kakaós (barna) piskóta lap
sárga piskóta lap
3 db narancs
3 egész tojás
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliacukor


A Narancskrémes torta elkészítési módja:
Az alaposan kifacsart vastag héjú narancs levét csomómentesen elkeverem a tojással, belereszelem a narancs héját (melyet előzőleg már megmostam). Lassú tűzön sűrűsödésig főzöm, kihülésig kavargatom. A vajat a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverem, majd a két krémet összedolgozom. Mindkét piskóta lapot magasságában kettévágom. Négy réteg piskóta lesz és úgy töltöm meg, hogy a színek felváltva legyenek. A maradék krémet az oldalára és a tetejére kenem. Reszelt csokoládéval díszítem.

Magunk is készíthetjük a piskótalapot ha van időnk és kedvünk. Csak akkor nem 40 perc az elkészítési idő.
(Ahány tojás, annyi kanál víz, annyiszor 5 dkg kristálycukrot alaposan, kemény habbá verek, majd annyiszor 4 dkg lisztet és 2 csomag sütőport adagolok hozzá óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe teszem és közepes lángon sütöm. A gáztűzhely tepsijében 7 tojásból szoktam sütni. A barna piskótát ugyanilyen módon készítem, csak a liszthez keverek még 3-4 evőkanál kakaóport.)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancskrémes torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook