Napraforgómagos tekercs recept
A Napraforgómagos tekercs hozzávalói:Tésztához:
28 dkg finomliszt
15 dkg margarin
5 dkg sertészsír
3 dkg porcukor
1 dl tej
csipet só
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Tészta nyújtásához: rétesliszt
Krémhez:
20 dkg hántolt napraforgómag
20 dkg kristálycukor
Forró tej
Kenéshez:
1 db tojás sárgája
A Napraforgómagos tekercs elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk a szódabikarbónával, összemorzsoljuk a zsírral, margarinnal, csipet sóval, porcukorral, - végül hozzáadjuk a tejet. Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik az edény oldalától. Két cipóra osztva fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A napraforgómagot kávédarálón a cukorral együtt ledaráljuk, és annyi forró tejjel állítjuk össze, hogy kenhető masszánk legyen. A cipókat egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, rákenjük a kihűtött krémet és akár a bejglit, feltekerjük. Kizsírozott tepsiben 2-3 órát hideg helyen pihentetjük, tojássárgával megkenjük, villával megszurkálva forró sütőbe toljuk. Sütési idő l70-180 fokon kb. 45-50 perc.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2019. dec. 25. 17:52
A napraforgómagos tekercs elkészítési módja és hozzávalói.