Nagyon vízhiányos a bőröm. Mit tudnátok tanácsolni ami használ is? (tudásbázis)
Szia!
Igen, nem muszájból kéne inni, de máshogy nem megy:(
Az arcomat mindig langyos vízzel szappan és társai nélkül mosom meg. Igaz, szoktam "hidratáló" arclemosót használni hetente 1x, mert már azt is csak félve merem használni.
semmit sem szeressem, csak ami kényelmes. tessék megerőltetni magad az ivással. készítsd ki már reggel először az 1 litert, aztán a másfelet, ha az egy liter már jól gurul és így tovább 3 literig.
bőrre meg kívülről sheavaj a legjobb bőrápoló, ettől nem fog kiszáradni pikk-pakk a bőröd, de a legideálisabb és hosszú távon hatásos az lenne, ha belülről tennéd magad rendbe pl. vízivással
arcodat langyos, de inkább hideg vízzel mosd le, semmi szappan vagy tusfürdő és a törölközővel se dörzsöld, csak itasd. forró víz oldja a bőrfelszíni emulziót! neked pedig az hiányzik.
a te arcod nem vízhiányos, hanem zsírhiányos. illetve a kettő összefügg. ne használj zsíros alapú krémeket.
Szerintem erre nincs jó válasz! Hiába iszunk,de
túltisztálkodunk + Testápolót mindig nedves bőrre kenjük.És itt a küzdelem a tél és a szél ellen!!!
Szia!
Tegnap már nem voltam, bocs.
Én kipróbáltam már a vízmegkötős testápolót, de nem jött be:( Szóval, tényleg nem vagyunk egyformák.:)
Ja Kriszti! Ha vennél Vichy-t én a Nutrilogie 2-t szoktam használni.
Én ha teázok mézet szoktam tenni bele. De azt se mindig attól függ milyen teát iszok.
Jaj, és volt rá valami megoldás?
Az jó lesz, ha nekem ennél is szárazabb lesz a bőröm. Olyan leszek, mint egy rinocérosz:D
Igen nagyon:-D
Igaz a drága rontott a vízhiányos bőrőmőn,főleg az elején, na de az is mindjárt elmúlik ha meglesz:-D
Szia!
Méz?:) Na, kipróbálom! Remélem beválik nálam is!
Köszi!
Ok, ha akkor sem lesz semmi javulás akkor megyek bőrgyógyászhoz!
Látom nem sokára meg lesz a kisbabád!:) Gondolom várod már nagyon!
A szörpök is nagyon jók:-)
A jó időben biztos javulsz majd. De ha akkor sem akkor tényleg érdemes beszélni egy bőrgyógyásszal vagy kozmetikussal.
Én általában teát iszom, de a szörpöket is szeretem:)
Remélem, megoldódik tavasszal a problémám:)
Hát én se mindig vagyok nagyon ivós de ilyenkor igyekszem olyasmit inni aminek tetszik az íze, tea, vagy gyümölcslé vagy bármi ami kedvet hoz az iváshoz. :-)
Kitartás még másfél hónap és itt a tavasz:-D
Igen, tudom, hogy többet kéne innom, de sajnos nem nagyon megy:( Azért igyekszem:)
Hát, lehet, hogy az időjárástól van, de jó lenne, ha elmúlna.
Meg kéne próbálnod kicsit többet inni, de tény hogy nem elég a belső folyadék bevitel. Kívülről, krémekkel is nagyon kell táplálni a bőrt.
Főleg télen. Lehet hogy nincs nagy hideg de már ez is elég ahhoz hogy szárítsa a bőrt.
Szoliba évek óta nem járok, emiatt biztos nem lehet:)
Jaj, nem akarok még egy orvoshoz menni:(
Én is teákkal próbálkozom, meg szörppel. De, ha egy nap megiszom 1,5 litert, akkor már jó vagyok:)
Lehet a hideg, a túlfűtött szoba száraz levegője, szolárium.
Szerintem is menj bőrgyógyászhoz, mert ha hirtelen jött a változás belső oka is lehet.
Inni kényszerből én sem tudtam, de addig kerestem míg találtam egy nekem finom zöld teát, és azt szívesen iszom jó melegen ezekben a hideg a napokban.
Igen, igazad van:)
De, akkor sem értem. Itthon párologtatok is, mert nem bírom a száraz levegőt. Lehet, hogy a hidegtől lenne. De, mostanában nincs annyira hideg.
Igen, nem vagyunk egyformák:)
Nekem is jó a vizes alapú krém, de csak ideig-óráig. Aztán megint kiszárad.
További ajánlott fórumok:
- A 2 éves kislányom még csak nagyon kevés szót használ. Normális ez? (A hallásával nincs semmi probléma.)
- Sportoláshoz a teljesítményfokozó használata nagyon káros?
- Visszatérő hólyaghurutom van, szedem a tőzegáfonyát, kaptam Cifrant meg Monuralt de nem nagyon használnak, mit tegyek?
- Kisfiam 32 hónapos és nagyon rosszul beszél, keveri a betűket stb. Tudtok valamit tanácsolni, mert a logopédushoz még kicsi?!
- Megfáztam, nagyon köhögök már két hete. Iszom a kamilla teát, meg a hagyma teát de nem nagyon akar használni, tudsz valami extra jót?
- Nagyon száraz, vízhiányos a bőröm. Milyen alapozót ajánlatok rá?